Column van de Dag / Make a Memory op bezoek bij ISOO

Foto: Stichting Make a Memory

Iedere twee weken verzorgt het Beverwijkse Centrum voor Fotografie ISOO.nu een column op Nieuws.nl binnen de regio Kennemerland. Vandaag is het woord aan Marijke van Straalen, die aandacht besteedt aan Stichting Make a memory.

Make a Memory op bezoek bij ISOO (Door: Marijke van Straalen)

Nu iedereen weer terug is van vakantie gaan ook de deuren bij ISOO weer open voor een nieuw seizoen vol met mooie lezingen, exposities, gezelligheid tijdens het fotocafé en bijzondere presentaties Maandag 10 september hebben we meteen zo’n bijzondere presentatie, want dan ontvangen wij stichting Make a Memory bij ISOO.

Ouders die hun kindje verliezen voor, tijdens of na de zwangerschap maken een hartverscheurende tijd mee. Van het verwelkomen van een nieuw leven naar het omschakelen in afscheid nemen van hun kindje wat nog maar zo kort bij hen is geweest. Die overgang is een helse en nauwelijks uit te voeren opgave.

Alles staat voor de ouders en hun omgeving in het teken van verlies, verdriet, rouw en afscheid. Ouders koesteren ieder moment samen met hun kindje en die momenten willen zij het liefste vastleggen voor altijd.

(foto: Stichting Make a Memory)

Make a Memory biedt, met foto’s gemaakt door een professionele fotograaf, deze ouders een blijvende herinnering van hun kindje en hun laatste momenten samen. Foto’s die hen op een ander moment troost, herkenning, liefde en kracht bieden.

Stichting Make a Memory geeft ouders van een overleden of terminaal ziek kind in de leeftijd van 23 weken (zwangerschap) tot 17 jaar, een fotosessie door een professionele fotograaf. De foto’s worden belangeloos en kosteloos gemaakt. Ouders en ook hun omgeving hechten ontzettend veel waarde aan de foto’s en de foto’s geven hen steun. Een bericht op onze ISOO Facebookpagina zorgde voor een aantal reacties waarin de waardering voor de stichting werd uitgesproken. Make a Memory heeft dan ook als doelstelling om zoveel mogelijk ouders, die deze ervaring moeten meemaken, te bereiken om hun deze blijvende herinnering te kunnen aanbieden.

(foto: Stichting Make a Memory)

Make a Memory verzorgt nu ongeveer 1000 fotoboekjes per jaar en om de vaste en variabele kosten te dragen, is Make a Memory afhankelijk van giften, donateurs en subsidies. Tevens organiseert de stichting jaarlijkse evenementen zoals op de pedalen en de lichtjesdagwandeling, waar het grootste deel van de inkomsten via sponsoring en prestatie wordt opgehaald. Hierbij is de stichting ook volledig afhankelijk van de inzet van anderen, zoals ambassadeurs, professionals (huisartsen, verloskundigen, verpleegkundigen, gynaecologen etc), ouders en vrijwilligers.

Ook in de IJmond wordt gebruik gemaakt van de activiteiten van deze stichting, maar veel mensen weten nog niet van het bestaan van Make a Memory af. Daarom opent ISOO op 10 september haar deuren en zal er een fotograaf aanwezig zijn die een presentatie houdt over zijn werk voor de stichting Make a Memory.

Ook geïnteresseerd? Kom dan op 10 september naar het Centrum voor Fotografie ISOO aan het Stationsplein 46 in Beverwijk. Aanmelden voor deze avond kan via [email protected] . De avond wordt gehouden van 20.00 tot 22.00 uur en er is alle ruimte voor het stellen van vragen. Toegang, koffie en thee is gratis; een vrijwillige bijdrage in de donatiebox voor de stichting wordt op prijs gesteld.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen