Landbouwdag: supergezellige beestenboel in centrum Alkmaar

Afgelopen woensdag, 26 september, werd in het centrum van Alkmaar weer de jaarlijkse Landbouwdag georganiseerd. Dat betekende: dit keer niet de Beemster kaas in de hoofdrol op het zonovergoten Waagplein, maar de paarden van de leerlingen van het Clusius College.

Met maar liefst 53 paarden en pony’s namen ze aan de zogenaamde paardenkeuring om daarna weer in één aangesloten stoet weer richting school te lopen, wat op zich al een mooi schouwspel opleverde.Behalve de paarden ook volop ander vee, variërend van indrukwekkende koeien, kalfjes, mekkerende schapen en nieuwsgierige geiten tot kippen en uiterst aaibaar kleinvee zoals konijnen en cavia’s. Al met al voor iedereen, en voor de jeugd in het bijzonder, dé kans om kennis te maken met al het goede van het platteland.Voor wie uitgekeken was op alle dieren was er ook weer de traditionele lappenmarkt, met  honderden gezellige marktkraampjes een absolute droomlocatie voor iedere koopjesjager. Dat verder ook de terrassen deze dag een hoofdrol speelden mag duidelijk zijn. Anders dan vorig jaar, toen het toch een stuk minder zonnig (nu en dan zelfs nevelachtig) was, zorgden de weergoden dit keer voor een schitterende zonovergoten nazomerdag.Voor een beeldimpressie van de Landbouwdag 2018:
klik op de hoofdfoto bovenaan dit artikel voor het filmpje en op onderstaande foto’s voor grotere (downloadbare) versies.

Reacties

Cookieinstellingen