Suppers vissen bergen afval uit Alkmaarse grachten

Foto: NH Nieuws

Een dag na Alkmaar Ontzet vist een groep vrijwilligers suppend afval uit uit het water onder het motto ‘met je kater op het water’

(bron: NH Nieuws)

Fietsen, een winkelwagentje, een complete vlaggenmast en bergen zwerfafval zijn vandaag uit de grachten van Alkmaar gevist. Een groep enthousiaste vrijwilligers hield vandaag al peddelend grote schoonmaak. ”We hopen op deze manier ook bewustzijn te creëren.”

Zorgen voor een mooie wereld waarin we leven
De actie is een samenwerking tussen de gemeente Alkmaar en Nanda van den Ham van El Kombi Sup. Volgens Nada is het belangrijk om dit werk te doen: ”We doen het omdat we tijdens het suppen ontzettend veel afval tegenkomen. Je doet nu iets leuks. Je bent met z’n allen op het water en je zorgt ervoor dat de grachten schoner worden. Laten we met z’n allen zorgen voor de mooie wereld waarin we leven.”

Kater
Onder het motto ‘met je kater op het water’ houdt Nanda wel vaker dit soort schoonmaakacties. Vertelt ze aan mediapartner NH Nieuws: ”We doen het ook een dag na Koningsdag en Lichtjesavond. Dat zijn allemaal feestdagen waarna er veel afval in het water ligt”.

Klik HIER voor de reportage van mediapartner NH Nieuws

Reacties

Cookieinstellingen