Big Band Festival Alkmaar brengt ‘A Tribute To Mr Big Band’ Sir Peter Guidi

Foto: Alkmaar Prachtstad

Op zondag 4 november vindt in Grand Café Koekenbier de 13e editie plaats van het Big Band Festival Alkmaar. Dit keer een special editie onder de titel ‘A Tribute To Mr Big Band’ Sir Peter Guidi.

“Peter Guidi is de op 17 april 2018 overleden jazzfluitist en bovenal mentor. Sinds 1988 gaf hij les op de Muziekschool Amsterdam waar hij jazzworkshops organiseert en meerdere jeugdige bigbands oprichtte en begeleidde waarmee hij nationaal en internationaal tientallen competities won.
Ook schreef hij de tweedelige lesmethode The Jazz Flute. Guidi wordt gezien als een van de pioniers op het gebied van jazzeducatie in Nederland” (bron: Jazzhelden.nl)

Op deze “Tribute” komen enkele van zijn gearriveerde talenten met zijn Big Bands meespelen. Op de begane grond van Grand Café Koekenbier treden Lowland Latinas Bigband, Junior Jazz Experience, Amsterdam Funck Orchestra en Peter Guidi Big Band op. Ook kan men genieten van optredens van The Jaap Winder Jazz Companie en Sham Septet in het Jazz Café Aikema op de begane grond in Koekenbier. Op de eerste etage treden op New Harlem DeLuxe, de Jazz Juniors en de Amstel Big Band.

Reacties

Cookieinstellingen