Zomeravondconcert Grote Kerk Alkmaar met organist Arjen Leistra

Foto: Wim Meijer Fotografie

Woensdag 15 augustus wordt het zomeravondconcert in de Grote Kerk Alkmaar verzorgd door de Schiedamse organist Arjen Leistra.

Deze avond speelt Arjen Leistra op zowel het Van Hagerbeer/Schnitger-orgel als op het Van Covelens-orgel. Op het programma staan werken uit diverse tijden en culturen zoals een tweetal ‘Cantios’ van Samuel Scheidt en Franz Danksagmüller en werken van Praetorius, Buxtehude, Bach en Liszt.

Biografie
Arjen Leistra (Delft, 1973) ontving zijn eerste orgellessen van Christiaan Ingelse aan de Delftse Muziekschool. Van 1990-1998 studeerde hij orgel en kerkmuziek respectievelijk aan de conservatoria in Rotterdam en Den Haag. Zijn docenten waren Arie Keijzer en Ben van Oosten (orgel DM en UM) en Marijke van Klaveren en Johann Th. Lemckert (kerkmuziek en improvisatie).

Arjen Leistra

Na zijn afstuderen in 1998 vervolgde hij voor een jaar zijn orgelstudie bij Marie-Claire Alain in Parijs. Sinds september 2008 is Arjen Leistra als organist verbonden aan de Grote Kerk in Schiedam. Als stadsorganist van Schiedam is hij verantwoordelijk voor het beheer en de bespeling van de historische orgels in het Stedelijk Museum en de Havenkerk. Leistra geeft  orgelconcerten in heel Nederland en concerteerde ook in België, Engeland, Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië en Slowakije.

Meer informatie en toegang
Het Zomeravondconcert op 15 augustus  begint om 20.15 uur. Toegang tot het Zomeravondconcert bedraagt € 8,00 ( CJP-houders en Vrienden Grote Sint Laurenskerk betalen  € 7,00). Als vriend kan men kortingskaarten aan de deur kopen.  Heeft u 4 concerten in uw winkelmandje, dan is het 4e concert (automatisch) gratis! Toegangskaarten kunnen ook worden gereserveerd via www.grotekerk-alkmaar.nl

Reacties

Cookieinstellingen