Cursus MOVERZ van start in De Meent Bauerfeld in Alkmaar

Foto: Stichting Sport-Z

Inmiddels 2 weken geleden, op 14 januari 2019, is in De Meent Bauerfeld de eerste MOVERZ-cursus van start gegaan in gemeente Alkmaar. Het is de eerste van drie cursussen die dit jaar worden gegeven. Ook op 18 maart en op 16 september gaat er een cursus MOVERZ van start.

Het cursus leidt jongeren van 14 tot en met 23 jaar op tot MOVERZ en begeleidt hen vervolgens bij het opzetten en uitvoeren van sport-activiteiten en -events voor jongeren in hun wijk, stad of bij de (sport)club. De MOVERZ leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan het sportieve karakter van de gemeente.

In 8 bijeenkomsten ontdekken de jongeren hun sportieve en organisatorische talenten om andere jongeren te motiveren, inspireren en te betrekken bij sportieve activiteiten. Zo kunnen zij straks – als bijbaan – op eigen kracht hun stad, wijk of (sport)club in beweging brengen. De cursus wordt gegeven door Yalmard Kusten. Hij begeleidt als coach de jongeren bij het behalen van individuele gestelde doelen.

Programma
De cursus bestaat zowel uit praktijk- als theorieonderdelen. Na het succesvol afronden van de cursus ontvangen de deelnemers een certificaat en mogen zij zich ‘MOVERZ’ noemen. Met het certificaat kunnen MOVERZ sportieve activiteiten en evenementen ondersteunen en organiseren in Alkmaar en haar buitengebieden.

Meedoen of meer informatie
De eerstvolgende cursus start op 18 maart om 19.00 uur bij De Meent Bauerfeind. De cursus wordt gratis aangeboden door de Gemeente Alkmaar. Het volledige overzicht van de cursussen is te vinden op www.moverzalkmaar.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Pascale de Hoogh (Project coördinator MOVERZ) via [email protected] of 06 11 14 97 28.

Voor de informatieflyer klik op Flyer-MOVERZ-Alkmaar

Reacties

Cookieinstellingen