Kunstweekend in Hortus Alkmaar

Foto: Wim Meijer Fotografie

Op zaterdag 22 en zondag 23 september vindt in de Hortus Alkmaar het jaarlijkse kunstweekend plaats.

In de tuin en de kas zijn dan exposities te zien van kunstenaars van Academie Crejat en van cursisten van Atelier16, beide uit Alkmaar. In de tuin worden ook demonstraties beeldhouwen gegeven.

Beide dagen zijn kunstenaars aanwezig om uitleg te geven over hun werk en te demonstreren hoe hun kunstwerken tot stand komen.

(foto: Hortus Alkmaar)

Kunstmarkt op zondag
Op zondag is er een kleine kunstmarkt met kraampjes met schilderijen, sieraden, glaskunst, keramiek, kantkloswerk (ook demonstratie) en kunstkaarten. De hele middag zijn er gratis inloopworkshops origami (Japanse vouwkunst).

Om 15.00 uur verzorgt Linda Karels een korte fotoworkshop over scherpte en diepte. Aansluitend is de prijsuitreiking van de fotochallenge die deze zomer door de Hortus werd georganiseerd met als thema: ´Wie maakt de mooiste foto van een bestuiver (bij of ander insect) bij Hortus Alkmaar?’Zondagmiddag worden er ook rondleidingen gegeven door de tuin. Kinderen kunnen onder begeleiding hun eigen kunstwerkje met stenen maken en een speurtocht doen door de tuin.

  • Datum: zaterdag 22 en zondag 23 september 2018
  • Tijd: 12.00 – 17.00 uur
  • Entree: € 4,50 voor volwassenen, € 2,25 voor kinderen van 8 t/m 15 jaar, kinderen t/m 7 jaar gratis. Kinderactiviteiten en rondleidingen zijn gratis. Aanmelden is niet nodig.

Reacties

Cookieinstellingen