112

Brand in duingebied Castricum blijkt affakkelen bij Tata Steel

Foto: Wim Meijer Fotografie

De brandweer is dinsdagavond massaal in actie gekomen voor een melding van een duinbrand bij camping Bakkum in Castricum.

Een groot gebied werd door verkenningsvoertuigen uitgekamd om de brandhaard te vinden, maar er werd niets gevonden. Uiteindelijk bleek er iets heel anders aan de hand te zijn.

Affakkelen
De melder van de brand had weliswaar vuur gezien, maar dat bleek niet in het natuurgebied te zijn. “De persoon heeft het affakkelen van de hoogovens bij Tata Steel aangezien als hoge vlammen vanuit het duingebied”, schrijft de Veiligheidsregio op Twitter. Affakkelen is het verbranden van overtollig gas.

De brandweer is daarop teruggekeerd naar de kazerne. Eerder deze week ging het al ‘mis’ bij het duingebied van Vogelenzang, waar de hulpdiensten in actie kwamen voor een brand. Ook hier bleek het te gaan om vuur van het affakkelen.

De laatste tijd zijn de hulpdiensten extra alert op natuurbranden, omdat de aanhoudende droogte een risico is. Zo werd er een paar weken geleden nog een flink stuk duingebied in de as gelegd in Heemskerk door een grote brand.

Reacties

Cookieinstellingen