‘Inbraakspoor’ alsnog afgeleverd

Sleutel tot oplossing inbraken?
Foto: voyeg3r

“Deze bos sleutels kan wel eens dé sleutel zijn tot de oplossing van de woninginbraken in Oudorp.” Dat zei een rechercheur vanmorgen tegen een inwoner van Alkmaar, die ‘in de herkansing’ de sleutelbos aanbood bij het politiebureau aan het Mallegatsplein.

Maandag berichtten we dat een hondenbezitster in de vroege ochtend van 31 december een bos met auto- en huissleutels had gevonden in de Oudorperhout. Kort ervoor was ingebroken in de Marestraat, waarbij onder meer de Ford Fiesta van de gedupeerde huiseigenaren was gestolen. Het was een van de vele inbraken de afgelopen weken in Oudorp.

De boeven sloegen al veel vaker toe in dit deel van de gemeente Alkmaar en de mevrouw die met de hond wandelde wist dat. Daarom pakte ze de sleutels op met een plastic zakje en bood dat aldus aan bij het bureau. Ze werd weggestuurd met de mededeling: ‘Gevonden voorwerpen horen bij de gemeente afgegeven te worden’.

Ze nam echter contact op met alkmaar.nieuws.nl. Een belletje naar de voorlichting van het politiekorps had, na ruim 24 uur, succes. Een rechercheur zei in een telefoongesprek met de redacteur: “Helaas is er wat fout gegaan. Deze sleutelbos had, gezien de omstandigheden, door de collega’s ingenomen moeten worden. Want die kan, gezien de vindplek en het tijdstip, letterlijk de sleutel zijn voor het onderzoek naar de inbraken.” Namens de collega’s bood de speurder excuses aan: “En we zouden alsnog graag de bos in ontvangst willen nemen.”

Dat werd met een paar belletjes geregeld. In de hoop dat de daders snel worden gevonden.

 

Reacties

Cookieinstellingen