112

Drugsvondst na parkeerbon in Alkmaar

Foto: Pixabay

Donderdagmiddag 3 januari heeft de politie in Alkmaar harddrugs en wiet gevonden bij een automobilist die zij aanvankelijk aanhielden voor het geven van een parkeerbon.

Omstreeks 15.45 uur zag de politie een personenauto geparkeerd staan op een invalidenparkeerplaats aan het Geert Groteplein in Alkmaar. Omdat de auto niet was voorzien van een invalidenparkeerkaart, besloten de agenten een bekeuring uit te schrijven. Op dat moment kwam net de eigenaar van de auto (een 40-jarige Alkmaarder) aanlopen.

Toen de man de bekeuring kreeg reageerde hij boos, stapte in zijn auto en reed weg. Na eerst een rondje over het parkeerterrein gaf hij gas en stuurde in de richting van de agent. Vrezend dat hij zou worden aangereden, trok de politieman zijn wapen en dwong de automobilist te stoppen, waarna de man werd aangehouden.

Tijdens de fouillering vond de politie elf wikkels met vermoedelijk harddrugs en een zakje wiet in zijn kleding. De politie heeft de drugs in beslag genomen.

Bij een speekseltest testte de verdachte positief op het gebruik van THC (de werkzame stof uit hennep), waarna de man ook bloed moest afstaan. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van drugs.

Cookieinstellingen