112

Politie zoekt getuigen van twee berovingen in Alkmaar

Foto: Flickr - Geoffrey Fairchild

Een 46-jarige man en een 64-jarige vrouw uit Alkmaar zijn donderdagmiddag slachtoffer geworden van beroving met geweld. Dit gebeurde rond 14.00 uur op de Wendelaarstraat en rond 17.50 uur op de Corfstraat.

Wendelaarstraat
Het 46-jarige slachtoffer stond geparkeerd op de parkeerplaats toen er ineens een vreemde man bij hem in de auto stapte. De man bedreigde het slachtoffer met een vuurwapen en eiste geld. Op dat moment probeerde de Alkmaarder uit de auto vluchten, wat echter niet lukte.  Vervolgens sprong de overvaller zelf snel uit de auto en sloeg op de vlucht met een scooter in de richting van de Heiloöerdijk. Bij de overval raakte de man licht gewond.

Corfstraat
Rond 17.50 uur kwam een zelfde soort melding bij de politie binnen, maar dit keer vanaf de Corfstraat. Het 64-jarige slachtoffer reed stapvoets ter hoogte van het tankstation toen er ineen een man bij haar in de auto sprong. De man richtte een vuurwapen op de Alkmaarse en eiste geld van haar. Na de beroving rende de overvaller in de richting van de Heiloöerdijk. Het slachtoffer stapte ook uit en rende achter de overvaller aan. Op de hoek met de Corfstraat verloor de vrouw de overvaller uit het oog en keerde terug naar haar auto.

Getuigen
De politie doet onderzoek naar deze twee berovingen en is op zoek naar getuigen. Heeft u tussen 13.30 en 18.00 uur iets verdachts gezien in de omgeving van de Wendelaarstraat/Corfstraat? Neem dan contact op met de Districtsrecherche Noord-Holland Noord via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Ook andere informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek is welkom.