‘Nh 1816 maatschappelijk betrokken’

Gele kazen, roze week.
Foto: www.flickr.com
Lex Verëll, directievoorzitter van Nh 1816 verzekeringen, luidt morgen de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Dat doet hij op uitnodiging van wethouder economische zaken Victor Kloos (OPA).

Nh1816 verzekeringen is maatschappelijk zeer betrokken en uit dit aan de samenleving door maatschappelijk relevante projecten financieel mogelijk te maken. Zo heeft de Stichting Goede Doelen Nh 1816 het mede mogelijk gemaakt dat de Nieuwlandbrug, die Groot- en Klein Nieuwland met elkaar verbindt, herbouwd kon worden. Bij de officiële heropening van de brug kreeg Kloos de brug op symbolische wijze uit handen van Verëll. 

Dit is de tweede kaasmarkt van het nieuwe seizoen. Vorige week belde saxofonist Hans Dulfer de eerste open. Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken zo’n honderdduizend mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden, en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt wordt dit jaar gehouden tot en met 4 september elke vrijdagochtend van 10 uur tot 12.30 uur op het Waagplein in Alkmaar.

Reacties

Cookieinstellingen