Instaprondleidingen Stedelijk Alkmaar

Kunstkabinet Pierre Gole.
Foto: Stedelijk Museum Alkmaar

Stedelijk Museum Alkmaar biedt de bezoeker morgen en zaterdag een deels gratis instaprondleiding ‘Gouden Eeuw’ aan. Hierin wordt speciale aandacht gegeven aan het museumgoud: het kunstkabinet van Pierre Gole.

In het kader van de Nationale Museumweek die deze week plaatsheeft, kunnen gezinnen morgenmiddag (22 april) om 15 uur mee door de Gouden Eeuw. Kinderen tot en met achttien jaar hebben gratis toegang, ouders en begeleiders betalen een entreekaartje. De rondleiding op 25 april start om 14 uur. Er kunnen maximaal vijftien personen mee op vertoon van een geldig museumkaartje. Bij veel animo wordt er zaterdag om 15 uur nog een tweede rondleiding gegeven.

Kruseman

Tot en met zondag 2 augustus wordt er bij de nieuwe tentoonstelling ‘Kruseman – Kunstbroeders uit de romantiek’ elke zondag om 12 uur een gratis instaprondleiding gegeven. Een ervaren gids neemt de bezoeker mee langs de romantische portretten, idyllische landschappen en imposante historiestukken en leert meer over de kunstbroeders Kruseman. Kijk voor alle informatie op www.stedelijkmuseumalkmaar.nl.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen