PostNL verwijdert groot deel brievenbussen

Na een eerste ronde vorig jaar, waarbij in veel gemeenten het aantal brievenbussen tot soms wel de helft werd teruggebracht, voert PostNL deze maand de tweede rond uit.

Gemeente die vorig jaar nog werden ‘gespaard’ zijn nu aan de beurt. Het komt erop neer dat er een groot aantal brievenbussen verdwijnt. Daarnaast worden er ook brievenbussen verplaatst naar locaties waar veel mensen komen, zoals bij winkelcentra en supermarkten.

De brievenbussen worden verwijderd omdat er volgens PostNL steeds minder vaak ‘papieren’ post wordt verstuurd. Het is een terugloop van post die alles te maken heeft met het gebruik van e-mail.

Bereikbaarheid
Lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties hebben samen gekeken of de brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die minder goed ter been zijn. Om die reden blijven brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen staan.

Overzicht per gemeente
In onderstaand overzicht staat aangegeven hoeveel brievenbussen er per gemeente blijven staan en hoeveel er verdwijnen:

  • 27 brievenbussen in Alkmaar
  • 11 in Heemskerk
  • 7 in Uitgeest
  • 18 in Castricum

Vorig jaar verdwenen er al 100 brievenbussen uit Haarlem, 8 uit Beverwijk, 22 uit Velsen, 11 uit Zandvoort en 15 uit Heemstede.

Klik HIER voor het complete overzicht met brievenbussen in het noorden van Noord-Holland. Daarop zie je exact welke brievenbussen worden verwijderd of verplaatst en welke blijven staan.

Reacties

Cookieinstellingen