Vijf wapenbroeders bij luiden bel

Kranslegging op Harddraverslaan.
Foto: Fotostudio Wick Natzijl

Piet Schagen, voorzitter van Veteranen Alkmaar en omstreken, luidt morgen (1 mei) om 10 uur de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hij doet dit onder toeziend oog van zijn vier ‘wapenbroeders’: Ad Jansen, Alex Baans, Harry Croque en Rob Grotenboer.

Oud Indië- en Nieuw-Guinea-gangers, hebben enkele jaren geleden Veteranen Alkmaar en omstreken opgericht. De heren houden jaarlijks tijdens de dodenherdenking op 4 mei de wacht bij het monument aan de Harddraverslaan. Ook leggen ze na afloop van de officiële herdenking een bloemstuk.

Omdat de herdenking 2015 in het teken staat van de beëindiging van de Tweede Wereldoorlog 70 jaar geleden, vond burgemeester Piet Bruinooge het nu een passende gelegenheid om Schagen cs uit te nodigen voor de officiële opening van de kaasmarkt, op het Waagplein.

Eerlijk

Daarnaast is Pepijn Kroeke als gast op de kaasmarkt aanwezig. Pepijn is de eerlijke vinder die in maart een tas met sieraden en juwelen uit een sloot opviste en dat netjes bij de politie meldde. De gevonden voorwerpen waren gestolen en zijn terugbezorgd bij de blije eigenaar.

Reacties

Cookieinstellingen