Vernieuwd gebied bij Kolping Boys geopend

Regenbui voor nieuwe parkeerterrein.
Foto: Kolping Boys

Het nieuwe parkeerterrein van Kolping Boys en het omliggende gebied in Oudorp is officieel geopend.

De omgeving en het parkeerterrein waren aan vernieuwing toe. Ook was er tijdens wedstrijddagen van de voetbalvereniging te weinig parkeerplek. Het herinrichtingsproject op het parkeerterrein van Kolping Boys is een uniek project waarbij er integraal is gekeken naar de omgeving. Bestrating, parkeervakken en groen zijn aangepakt. Naast het parkeerterrein is ook een aanpassing gedaan aan de Herenweg en zijn voorbereidende werkzaamheden getroffen voor de International Children’s Games gedaan.

Parkeerterrein

De parkeervakken zijn uitgevoerd met voorgekweekte grasroosters. Door toepassing van deze grasroosters op een laagje bomenzand en fundering van lavaslakken kan het regenwater in de grond zakken en zijn er geen putten nodig. Dit is een duurzame manier van afwatering omdat het schone regenwater niet rondgepompt hoeft te worden naar de zuiveringsinstallatie.
Tijdens de opening heeft Stadswerk072 een demonstratie gegeven van de nieuwe manier van afwatering. Met een watertank met sproei-installatie werd al rijdend een flinke regenbui gesimuleerd.

 

Reacties

Cookieinstellingen