Alle voorstellingen afgelast

Woede over dansen op graven.
Foto: ANP/Erna Faust

Alle dansvoorstellingen die dit weekeinde zouden worden opgevoerd op de algemene begraafplaats op de Westerweg zijn afgelast.

Dat heeft de organisatie in samenspraak met de gemeente besloten. De politie kan de veiligheid van de dansers en het publiek niet garanderen.

Gisteravond werd al een voorstelling afgeblazen. Er waren (doods-)bedreigingen binnengekomen aan het adres van onder meer artiesten en begrafenismedewerkers. Drie mensen zijn vlak voor het begin gearresteerd.

Woede

Eerder op de dag ontstond er grote woede over de voorstelling. Een man wiens vrouw op de begraafplaats ligt, noemde de voorstelling een ‘gebrek aan respect voor de rouwende Alkmaarders’.

Hij probeerde de voorstelling via een kort geding tegen te houden. De rechter gaf de organisatoren echter gelijk, tot woede van de tegenstanders.

Burgemeester Piet Bruinooge reageerde als volgt op de gebeurtenissen: “Ik betreur het buitengewoon dat door de commotie rondom de dansvoorstelling Q61 Cemetery de organisatie van de Karavaan (in samenspraak met de politie) zich genoodzaakt heeft gevoeld om de voorstellingen te annuleren.“

Bron: RTV NH

Reacties

Cookieinstellingen