Alle hulpdiensten paraat tijden Open Dag 112 in De Meent

Foto: Wim Meijer Fotografie

Op zondag 23 juni vond op het terrein van sportcomplex De Meent de jaarlijkse Open Dag plaats van alle hulpdiensten van Alkmaar, Bergen, Castricum en Heiloo.

Een laagdrempelige en ongevaarlijke manier voor jong en oud om kennis te maken met politie, brandweer, ambulancediensten, sleepdiensten, Reddingsbrigade, handhavers, Dierenambulance, Rode Kruis, Marechaussee.Is het normaal gesproken geen goed teken als de voertuigen van de hulpdiensten met optische en geluidssignalen hun weg zoeken, dit keer trok het juist duizenden bezoekers naar het ‘sportMekka’ van Alkmaar. Volgens de inschatting van de organisatoren zo rond de 15000 mensen vergaapten zich aan de veelal indrukwekkende voertuigen. En meer dan dat: de jeugd mocht ook zelf ervaren hoe het is om achter het stuur te zitten van politieauto’s en -motoren en brandweerauto’s, achter de stuurknuppel van een reddingsboot of zelfs achter het bedieningspaneel van de auto van een bergingsbedrijf. Allemaal goed voor mooie plaatjes die massaal door vaders, moeders, opa’s en oma’s werden geschoten.Grote belangstelling was er ook voor de demonstraties van de arrestatieteams, die lieten zien hoe kansloos criminelen zijn als de ‘heren van het gezag’ ze eenmaal in beeld heeft. Ademloos keek men toe hoe de goedgetrainde teams, zowel vanuit een hoogwerker als na autoachtervolging ‘criminelen’ te grazen nam.Eveneens grote aandacht was er voor de SAR-helikopter (wat staat voor Search and Rescue) die geparkeerd stond in het weiland aan de overkant van De Meent. Het was een kwestie van aansluiten in de rij om een kijkje te mogen nemen in het indrukwekkende toestel en ook daar een stoere selfie te kunnen maken.Later op de middag kreeg de SAR-helikopter nog gezelschap vanuit de lucht van een traumahelikopter, waarvan het aanvliegen opnieuw het publiek massaal op de been bracht.

Alles bij elkaar kunnen de hulpdiensten terugkijken op een fantastisch geslaagde Open Dag waarvan hieronder nog een kleine foto-impressie.

Reacties