Retteketet… hij ging erin! AZ naast Ajax aan kop Eredivisie

Retteketet hij moet er in... maar dan aan de andere kant ook ERUIT!
Retteketet hij moet er in... maar dan aan de andere kant ook ERUIT!
Foto: Wim Meijer Fotografie

AZ is terug in eigen stadion… en hóe! Er was  lang naar uitgekeken: het treffen tussen de twee Noord-Hollandse leiders van de Eredivisie AZ en Ajax. Slechts 3 punten scheidden de twee ploegen in het voordeel van de Amsterdammers. Drie punten die in Alkmaar teniet gedaan konden worden. En zo geschiedde!

Voor Ajax moet ’t een zware week zijn geweest. Eerst die eerste competitienederlaag tegen Willem II, vervolgens het verlies tegen Valencia en daarmee het afscheid van de Champions League, en nu dus het verlies tegen AZ op de valreep, waardoor de Amsterdammers het team van Arne Slot naast zich moet dulden. De Ajaxieden zullen het er niet mee eens zijn, maar voor AZ ‘its gonna be a wonderful Chirstmastime’!

Voor de wedstrijd had Ajax-trainer Erik ten Hag al een wat geïrriteerd interview gegeven op langs de Lijn, waarbij hij zijn bijzondere opstelling (zonder Quincy Promes, Daley Blind, Sergiño Dest én Nicolás Tagliafico) verdedigde en aangaf dat de commercie steeds meer de regels bepaalde, waardoor de seizoenen voor voetballers te zwaar werden. Het leek op een excuus vooraf, voor ’t geval dat hij bakzeil zou halen in de ‘onthoofde badkuip ‘van AZ.

Bij AZ was vooraf de stemming al meer dan goed. Op zich opvallend, nog zo kort na de fatale tien minuten in Manchester, waarin maar liefst viermaal moest worden ‘gevist’. Echter de terugkomst in het eigen stadion gaf een positieve flow. ‘The Boys were back”… en hoe?!

https://twitter.com/AZAlkmaar/status/1206273381517217794

In de eerste helft was AZ dan ook de bovenliggende partij. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen de Amsterdammers beter in de wedstrijd en kon het echt twee kanten op. Ondanks grote kansen voor beide ploegen duurde het toch tot na de officiële speeltijd voordat de beslissing viel. Welgeteld 23 seconden in de blessuretijd was het Myron Boadu die de bal achter André Onana binnen knikte vanuit een corner.

De laatste drie minuten waren niet meer dan een formaliteit. Door de overwinning staat AZ nu gelijk met Ajax op de eerste plaats van de Eredivisie. Het feit dat de Amsterdammers toch nog de lijst aanvoeren komt door het betere doelpuntensaldo. Ajax heeft een positief doelpuntensaldo van 37 tegen 31 van AZ.

Klik HIER voor het verslag van mediapartner NH Nieuws.

Cookieinstellingen