AZ boekt zege in ArenA en gelooft in 3e landstitel

Foto: Wim Meijer Fotografie

Door Ajax in de eigen Johan Cruijff ArenA met 0-2 te verslaan staat AZ nu samen met de Amsterdammers aan kop van de Eredivisie. Met nog tien wedstrijden te gaan in de competitie lijkt de weg nu open voor de Alkmaarders om serieus te geloven in ‘de schaal’.

Het waren doelpunten van Myron Boadu en Oussama Idrissi die het verschil maakten tussen het team van Arne Slot en de aangeslagen formatie van Erik ten Hag, dat met de dag meer de weg kwijt lijkt te raken. Eerst was er de uitschakeling in Europa, tussentijds de nederlaag tegen Heracles, en nu dus AZ, dat de eigen Europese uitschakeling duidelijk beter lijkt te hebben verwerkt.

Erik ten Hag: “Zeer verdiende nederlaag” (foto: Wim Meijer Fotografie)

Met de overwinning op Ajax zetten de Alkmaarders hun trend van dit jaar voort om de beoogde topploegen van Nederland ‘te kakken’ te zetten voor eigen publiek Eerder dit seizoen werd ook al met 0-4 gewonnen bij PSV en met 0-3 bij Feyenoord. Alleen tegen ‘mindere goden’ lijkt het soms wat lastiger, zoals vorige maand toen in Enschede met 2-0 werd verloren van FC Twente en het bekerverlies, notabene in eigen huis, tegen NAC.

Het is vanaf nu dus zaak om de mindset en de vorm van gisteren gedurende de laatste 10 wedstrijden van de competitie vast te houden en dan zou het zomaar eens kunnen dat ‘de schaal’ na elf jaar weer richting Alkmaar komt.

Klik hier voor het wedstrijdverslag, de nabeschouwingen en interviews bij mediapartner NH Nieuws.
Rafael van der Vaart: “Doelman André Onana de enige bij Ajax die in vorm is” (foto: Wim Meijer Fotografie)

Reacties