112

Auto uitgebrand in Alkmaar; twee andere auto’s beschadigd

Foto: Nieuwsfoto/Laurens Bosch

ALKMAAR – Een geparkeerde personenauto is afgelopen nacht uitgebrand in Alkmaar. De brand aan de Lorreinenlaan werd rond half drie ontdekt waarop direct de brandweer is  gealarmeerd.

Ten tijde van de brand stond de wagen in een van de parkeervakken. Ook twee auto’s die naast de brandende auto geparkeerd stonden, liepen schade op. De hitte heeft vooral lakschade veroorzaakt. Bij aankomst van de brandweer was het voertuig niet meer te redden. Het interieur van de auto is helemaal weggebrand. Brandweerlieden hebben het vuur geblust.

Waardoor de brand is ontstaan, is nog onbekend.

Nacht eerder ook autobrand
Overigens was het nu al de tweede opeenvolgende nacht in Alkmaar dat er een autobrand plaatsvond. In de nacht van maandag op dinsdag gebeurde dat ook aan de Vincent van Goghlaan. Toen werd de brandweer rond 01.45 uur gealarmeerd. Bij deze brand acht de brandweer het zeer waarschijnlijk dat er sprake was van brandstichting.

De politie doet onderzoek naar de branden. Hiervoor vraagt de politie getuigen zicht te melden. Heeft u iets gezien? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Cookieinstellingen