Dát was nog eens een Nacht!

Foto: Wikipedia

Het Verhaal van de Dag neemt je vandaag 25 jaar mee terug in de tijd, naar 28 oktober 1995, toen de 23-jarige rechtenstudent Guus Meeuwis, begeleid door zijn studievrienden, de eerste plaats van de Nederlandse Top-40 veroverde met het nummer ‘Het is een nacht… (Levensecht)’ Het was de stuiptrekking van een mega-succes, want eerder, vanaf 12 augustus, had het nummer al 6 weken de toppositie ingenomen.

(tekst: Wim Meijer)

Romantisch weekend
Waar een romantisch weekend in Brugge met je vriendin al niet toe kan leiden. Het vormde voor Guus Meeuwis de inspiratie voor het nummer ‘Het is een nacht… (Levensecht)’. Met dat nummer naam hij in 1994 deel aan het AHC-Studentensongfestival in Leiden. Uitkomend voor het Tilburgs Studenten Corps Sint Olof pakte Meeuwis de eerste plaats. Daarbij werd hij bijgestaan door Vagant, een begeleidingsgroep van studievrienden, genoemd naar hun lievelingscafé in Tilburg.

Verbazing
Na het gewonnen songfestival kregen Guus Meeuwis en zijn vrienden een platencontract aangeboden door talentscout Willem van Schijndel, waarmee de lange successtory van de in het Brabantse Mariahout geboren zanger begon. Inmiddels zitten we midden in het jubileumjaar: het 25-jarig artiestenjubileum van Guus Meeuwis en kan de Brabantse zanger terugkijken op een kwart eeuw die bol staat van muzikale successen, en waarvoor met ‘Het is een nacht… (Levensecht)’ de juiste toon was gezet. In totaal ging de debuutsingle van ‘Guus en zijn studentenvrienden’ meer dan een kwart miljoen keer over de toonbank.  De opvolger, ‘Per Spoor’, zette deze tendens voort en voerde ook 5 weken lang de nationale hitlijsten aan. En het debuutalbum ‘Verbazing’ was al Goud voordat het uitkwam en groeide met een verkoop van 200.000 exemplaren uit tot ‘dubbel platina’.

Naast een reeks succesvolle albums heeft Guus Meeuwis al meer dan 50 Groots met een zachte G concerten op zijn naam staan, waarvoor in totaal rond de 1,5 miljoen bezoekers naar het Philips Stadion in Eindhoven toekwamen. En als klap op de vuurpijl is hij ook nog verantwoordelijk voor het nummer ‘Brabant’ wat je nu ongeveer kunt zien als het niet-officiële volkslied van onze zuidelijke provincie.

Guus Meeuwis in de Efteling
En nu, in zijn jubileumjaar, is hij ook in zekere zin aanwezig in De Efteling. Het attractiepark heeft, in samenwerking met Guus Meeuwis, een nieuwe show gemaakt voor Aquanura. Het fonteinenspektakel ging op 8 oktober in première tijdens een besloten evenement. De muziek van deze show bevat naast een aantal bekende Eftelingmelodieën ook een aantal nummers van Meeuwis zelf. De show draagt de titel “Aquanura met een zachte G”, een verwijzing naar zijn populaire concertreeks.

Reacties

Cookieinstellingen