112

Massale zoektocht naar vermiste Xiao (19) in duingebied Bergen

De sinds woensdagmiddag vermiste Xiao (19)
De sinds woensdagmiddag vermiste Xiao (19)
Foto: Politie

BERGEN – In de duinen van Bergen wordt op dit moment door tientallen politieagenten, veteranen en boswachters gezocht naar de vermiste Xiao Li de Waard (19) uit Heerhugowaard. Zij liep woensdag weg van haar ouderlijk huis en is in deze omgeving gesignaleerd.

(bron: NH Nieuws)

De zoektocht start rond 9.00 uur. Het zoekgebied ligt tussen Egmond aan den Hoef en Bergen, vanaf de Herenweg richting het westen naar de kust. “Het is een heel groot gebied en daarom is er een groot zoekteam opgezet. Zo’n zoektocht gaat het beste bij daglicht”, aldus Sintenie.

De aanleiding om specifiek op deze plek te zoeken is dat Xiao de afgelopen dagen in deze omgeving is gezien. Dit komt mogelijk omdat haar familie in de buurt nog een huis in bezit heeft. Ook is de jonge vrouw vaker weggelopen en in dit gebied gevonden.

Ton Plones van het Veteranen Search Team: “Wij gaan met zeventig mensen uit heel Nederland zoeken in de aangewezen gebieden. We denken dat we er de hele dag mee bezig zijn, want het is een erg groot gebied.” Het team, dat volledig bestaat uit vrijwilligers, is gisteren gemobiliseerd. “We hopen dat ze gevonden wordt.”

Klik HIER voor de reportage van mediapartner NH Nieuws

Vermist sinds woensdagmiddag
De 19-jarige Xiao ging woensdagmiddag zonder iets te zeggen weg van haar woning in Heerhugowaard. Ze heeft half lang zwart haar en droeg een bril met goud montuur. Ze had zwarte jas aan met rode ritsen, een capuchon en een bontkraag. Ook droeg ze een donkerblauwe trui met daarop de tekst in witte letters ‘Superdry’, en een zwarte joggingbroek met witte strepen aan de zijkant. Verder droeg ze zwarte Fila sneakers met een witte zool.

Cookieinstellingen