Alkmaar ruilt vuurwerk in voor oliebol: 250 kilo ingeleverd

Foto: Pixabay

ALKMAAR – De inleveractie van de gemeente Alkmaar, waarbij inwoners in ruil voor een oliebol hun vuurwerkverzameling zonder boete konden inleveren, heeft een flinke buit opgeleverd. “Op vrijdag werd er meer dan 210 kilo afgegeven”, vertelt gemeentewoordvoerder Peter Rozenbeek aan mediapartner NH Nieuws.

Alle vuurpijlen, cobra’s en andere knallers die van vorige jaarwisselingen zijn overgebleven, mogen deze jaarwisseling de lucht niet in. Om te voorkomen dat al dat vuurwerk langer onder bedden of in schuren zou liggen, startte de gemeente Alkmaar een inleveractie van vier dagen, verdeeld over twee weekenden.

Die leek het eerste weekend nog geen daverend succes. Tijdens de eerste inleverdag bij de gemeentewerf vorige week vrijdag kwam slechts een handjevol mensen met een tasje vuurwerk aanzetten. In totaal werd er die dag dertig kilo opgehaald.

Dit weekend liep de inleveractie daarentegen een stuk beter. Daarbij werd naast legaal ook illegaal vuurwerk ingeleverd.

Geheim
Het vuurwerk wordt eerst op een geheime locatie tijdelijk in een bunker opgeslagen. Omdat Nederland momenteel geen vuurwerk vernietigd, wordt het voor de vernietiging naar een andere locatie in het buitenland gebracht.

Reacties

Cookieinstellingen