Rekervlotbrug weken buiten gebruik na aanvaring

Foto: Google Streetview

ALKMAAR – De Rekervlotbrug is minstens enkele weken buiten gebruik, en misschien wel langer. De brug werd vorige week maandag aangevaren door een schip en volgens gedeputeerde Jeroen Olthof is de schade ‘aanzienlijk’.

(bron: NH Nieuws)

Een planning voor het herstel kan pas gemaakt worden nadat de schaderapportage binnen is, en die wordt pas over twee weken verwacht. Fietsers en voetgangers moeten tot die tijd omrijden en -lopen.

De moderne vlotbrug over het Noordhollandsch Kanaal voor fietsers en voetgangers bij De Landman maakt deel uit van een fietsroute tussen Bergen en Alkmaar-Noord. De brug werd in 2012 officieel geopend, na jarenlange vertragingen bij de bouw. Sindsdien heeft de brug opvallend veel technische problemen.

Dat begon al vijf dagen na de officiƫle opening, toen de wielen van het bovenste ponton door het onderste zakten door een ontwerpfout. Daarna zijn er weinig onderdelen die niet voor een stremming hebben gezorgd: softwareproblemen, lagers, kabelrupsen, noem maar op.

De provincie is eigenaar van de brug. De aanleg kost 8,6 miljoen euro. Zelfs een extra budget van 650.000 euro voor herstelwerkzaamheden is volledig benut. Door alle problemen staat de brug bekend als de ‘flopbrug’, ‘de duurste duikplank van Nederland’ en ‘de brug der zuchten’.

Omrijden
Fietsers tussen Bergen en Alkmaar-Noord moeten tot de reparatie enkele kilometers omfietsen via Schoorldam of de Koedijkervlotbrug en de Kogendijk.

Koedijkvlotbrug

Reacties

Cookieinstellingen