AZ klimt naar 2e plaats Eredivisie door 2-0 winst op PSV

Jesper Karlsson en Teun Koopmeiners zetten AZ naast PSV in strijd om ticket voorronde  Champions League.

Met een doelpunt in de vierde minuut van de wedstrijd van Jesper Karlsson werd vanmiddag door AZ de eerste stap gezet in de jacht op de 2e plaats van de Eredivisie. De tweede stap kwam ruim een uur later toen Teun Koopmeiners van buiten de zestien vernietigend met rechts uithaalde, waarop PSV-doelman Yvon Mvogo het antwoord schuldig moest blijven. Daarmee stond meteen de eindstand van 2-0 op het scorebord.

Na de 1-0 waren het nog de Eindhovenaren die de nodige druk zetten om alsnog naast AZ te komen. Na 25 minuten leidde dat zelfs nog tot een doelpunt van Denzel Dumfries. Deze werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Daarna, en zeker in de tweede helft, kwam het team van Pascal Jansen nauwelijks meer in de problemen.

Door de overwinning is AZ nog in punten gelijk gekomen met PSV. De Eindhovenaren hebben alleen een beter doelpuntensaldo dan AZ (verschil van 4 doelpunten). Met nog zeven wedstrijden te gaan, zullen beide ploegen gaan strijden om de tweede plaats, die recht geeft op voorronde Champions League.

Klik hier voor het wedstrijdverslag en de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH Nieuws