Beestjesdag bij Hortus Alkmaar

Foto: Hortus Alkmaar - aangeleverd

Op zondag 8 augustus is het weer Beestjesdag bij Hortus Alkmaar. Beestjes zijn belangrijk voor de biodiversiteit. En de biodiversiteit is uiteindelijk weer belangrijk voor ons mensen. Daarom is het niet alleen maar leuk, maar ook best goed om wat meer te weten wat er krioelt in het water en in de composthoop. Ontdek het tijdens deze middag, die leuk is voor kinderen én volwassenen.

Kinderen kunnen een speurtocht doen door de tuin, lesjes volgen over waterdiertjes en deze met waterkijkers bewonderen in de vijver. Ook kunnen ze met zoekkaarten de tuin in om bijen, lieveheersbeestjes of vlinders te bekijken. Of een egeltje knutselen en zich laten schminken. Voor dat laatste wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Ook de Dierenambulance is aanwezig en vertelt over haar werk, tenzij ze worden opgeroepen voor een dier in nood. Gedurende de middag zijn er  algemene rondleidingen door de tuin en speciale over libellen vlinders en lieveheersbeestjes en hommels. En er zijn allerlei leuke en lekkere dingen te koop, zoals loepjes, insectenpotjes, honing en bijenzalf.

Tenslotte is het heerlijk toeven op ons sfeervolle terras met een kopje koffie, thee en iets lekkers.

  • Datum: zondag 8 augustus 2021
  • Tijd: 12.00 – 17.00 uur
  • Entree: volwassenen € 5,00, kinderen 13 t/m 15 jaar € 2,50, kinderen t/m 12 jaar gratis.
  • Adres: Berenkoog 43, 1822 BH Alkmaar
  • Meer informatie en het complete programma: www.hortusalkmaar.nl.
Cookieinstellingen