Grote namen naar HAL 25 om de stad te redden

Merlijn Twaalfhoven
Merlijn Twaalfhoven
Foto: Aangeleverd

In broedplaats HAL 25 in Alkmaar ontstaan op 15 september grote plannen om de stad te redden in tijden van de corona- en klimaatcrisis. Merlijn Twaalfhoven, componist en culturele verbindingsduizendpoot, komt naar Alkmaar om in HAL 25 met betrokken burgers aan de slag te gaan. Iedereen die ideeën heeft om Alkmaar meer te laten bloeien is welkom.

Merlijn pleit ervoor niet te wachten tot overheid of grote bedrijven een verandering gaan inzetten: “Het is echt aan ons om een omslag te maken en om ongegeneerd idealistisch te worden.”

Ideeën voor de stad worden in de avond van 15 september grote plannen. Een avond waarop (on)bekende burgerhelden, beleidsmakers én wereldverbeteraars met elkaar in gesprek gaan en tot concrete plannen voor de stad Alkmaar komen. Om dit voor elkaar te krijgen heeft HAL 25 niet de minsten bijeen gebracht om de avond vorm te geven, aan te vullen en concreet te maken.

Merlijn Twaalfhoven
Als componist ontwierp Merlijn Twaalfhoven muziekprojecten in vluchtelingenkampen, conflictgebieden en bij de VN. In het boek Het Is Aan Ons licht hij toe waarom we een kunstenaarsmindset nodig hebben om de wereld te redden. Tijdens de avond ‘Het Is Aan Ons’ brengt Twaalfhoven grote uitdagingen van deze tijd terug tot heldere vragen die we elkaar kunnen stellen. Hoe kun je nu direct aan de slag om onze stad of dorp gezond, verbonden en beter te maken? Hij neemt je mee in zijn gedachten over hoe we zelf en met elkaar de wereld kunnen verbeteren. Vervolgens vertaal je in kleine groepjes, samen met andere betrokken en creatieve Alkmaarders je eigen idealen naar concrete acties en heldere vragen die je aan elkaar en de lokale overheid kunt stellen. Eerder ontving Twaalfhoven de UNESCO-award en was hij genomineerd voor de Amsterdam Prijs voor de Kunst. Twaalfhoven was te zien en te horen in diverse media, zoals op Radio 1, bij de VPRO, De Wereld Draait Door, in De Volkskrant en Trouw.

Laura van DolronDe Rotterdamse theatermaker en filosoof Laura van Dolron creëerde haar eigen genre: stand up philosophy. In haar voorstellingen troost en confronteert Laura haar publiek. Ze wil hen laten lachen en nadenken. Naast haar theateroptredens schrijft Van Dolron ter plekke columns tijdens debatten, symposia, festivals of kerkdiensten en zoekt ze naar verbanden, ontregeling, ontroering en kwetsbaarheid.

Op 15 september is Laura van Dolron er om een frisse blik te geven op de ideeën en idealen die naar boven komen drijven. Als buitenstaander reflecteert ze over wat ze hoort, vanuit haar eigen perspectief als stand-up filosoof.

Oud burgemeester Marietje van Rossen
Ook oud burgemeester van Alkmaar Marietje van Rossen was meteen enthousiast toen HAL 25 haar uitnodigde om mee te praten tijdens deze avond: “Hoe kan ik dit inspirerende verzoek weigeren? Merlijn Twaalfhoven wil ik ook graag een keer live ontmoeten! Je kunt op mij rekenen op 15 september.”

Maar de echte helden, dat zijn de burgers zelf. Diverse mensen uit alle hoeken van de samenleving komen bij elkaar om tijdens deze combinatie van een theateravond, ontmoeting en brainstorm ideeën en plannen te bespreken voor een mooie toekomst van de stad.

Wil jij hierbij zijn? Koop dan een ticket via: https://hal25.stager.nl/web/tickets/111100437

Cookieinstellingen