Toneelmakerij en Silbersee met hedendaagse versie van Hans en Griet (7+) in TAQA Theater De Vest

Foto: Sanne Peper

Na de succesformule van De Toverfluit in 2019 bundelen de Toneelmakerij en Silbersee opnieuw hun krachten. Vanuit de klassieke opera van Engelbert Humperdinck hertaalde theaterschrijver Jibbe Willems (winnaar Gouden Krekel 2019) minutieus het libretto en zette het bekende sprookje om in een eigentijds verhaal waarin met name de vrouwelijke rollen onder de loep zijn genomen.

Met nieuwe composities van Genevieve Murphy en rollen die gespeeld en gezongen worden door Laura Bohn, Jan-Paul Buijs, Yung-Tuan Ku, Arnout Lems, Nienke Nasserian Nillesen, Carl Refos, Michaela Riener en Rop Verheijen. Op vrijdag 29 oktober staat de voorstelling in TAQA Theater De Vest en dwalen Hans en Griet door de straten van Alkmaar…

Een coming of age verhaal
Dit keer verdwalen Hans en Griet niet in het bos. Door hun ouders op straat gezet, zwerven ze ’s nachts door de verlaten straten van de grote stad. Onderweg ontmoeten ze allerlei wonderlijke figuren. Zoals de vadsige PatatDuif die zijn mening over de stad niet onder stoelen of banken steekt, de Nachtvlinder die je een geweldige avond belooft en de Draaiorgeldraaier met zijn valse muziek. Gaan ze ooit nog terug naar hun ouders of rooien ze het liever zelf?  Een bitterzoete mix van opera, spel, zang, hiphop en dans maken dit Grimmige sprookje tot een onvergetelijke ervaring voor de hele familie. Een coming-of-age verhaal met verrassende videobeelden van je eigen stad en medewerking van het Aslan kinderkoor uit Amsterdam.

(foto: Sanne Peper)

Alle Kinderen Naar Theater
Ieder kind heeft recht op kunst. Met Alle kinderen naar theater geven Silbersee en de Toneelmakerij kaartjes voor Hans en Griet (7+) cadeau aan kinderen voor wie een bezoek aan het theater niet vanzelfsprekend is. Dankzij steun van twee fondsen kunnen er maar liefst 500 kinderen worden verwelkomd bij de voorstelling in Amsterdam en nog eens 500 kinderen in de tourtheaters buiten de hoofdstad. Voor deze actie wordt samengewerkt met maatschappelijke partners zoals Jongerencultuurfonds, Stichting de Vrolijkheid, Vluchtelingenwerk, Voedselbank en Levvel.

Survivallen met Griet
‘Het is niet erg om te verdwalen, dan kom je nog eens ergens’. Rondom de voorstelling zijn er diverse educatieve activiteiten ontwikkeld voor jong en oud. Stel je voor dat je net als Hans en Griet helemaal de weg kwijtraakt in de grote stad. Dan zou het toch superfijn zijn als je een survival kit bij je had? Haal de survival kit van de Toneelmakerij en Silbersee op bij het theater en dwaal in de rondte terwijl je naar muziek uit de voorstelling luistert. Zet al je survival skills in om heelhuids bij het theater terug te keren!

Kijk voor meer informatie en de actuele speellijst op: www.detoneelmakerij.nl of www.silbersee.com.

Reacties

Cookieinstellingen