Loting KNVB-beker: AZ tegen FC Twente, Telstar op bezoek bij PSV

Telstar vrijdag nog tegen Jong PSV.
Telstar vrijdag nog tegen Jong PSV.
Foto: Dennis Gouda

Een ogenschijnlijk onmogelijke opdracht voor Telstar: voor de volgende ronde van de KNVB-beker mogen de Witte Leeuwen op bezoek in Eindhoven voor een treffen met PSV. Maar ook voor AZ wordt ’t geen ‘makkie’: FC Twente uit… altijd lastig!

Voor Telstar wordt het dus een soort van ‘David tegen Goliath’; PSV is de huidige koploper van de Eredivisie, terwijl Telstar bescheiden de 16e plaats inneemt in de keuken Kampioen Divisie. De Eindhovenaren hebben 37 punten uit 16 wedstrijden en rekenden in de vorige ronde van de beker af met Fortuna Sittard (2-0).

De vorige ronde van de KNVB-beker verliep voor Telstar een stuk moeizamer. Na een aanvankelijk onbedreigde 3-1 voorsprong tegen Spakenburg stond na 90 minuten de score van 3-3 op het scorebord en kenden de Velsenaren benauwde laatste minuten van de reguliere speeltijd, waarin de winst zomaar ten gunste van Spakenburg had kunnen uitvallen. In de verlenging stelde Telstar uiteindelijk orde op zaken en won met 5-3.

Andries Jonker en Ruud van Nistelrooij op de bank afgelopen vrijdag; na de Jonge garde van Ruud van Nistelrooij wacht nu het ‘grote’ PSV

AZ loot FC Twente
AZ wacht een interessante ontmoeting. FC Twente is de huidige nummer vier van de eredivisie en heeft na zeventien wedstrijden twee punten meer dan AZ. Eerder dit seizoen verloor AZ in de Grolsch Veste met 3-1 van de Tukkers. Daarbij zit Twente ongetwijfeld in een optimistische mood na de winst in de vorige ronde van de beker tegen Feijenoord, al was de uitslag van de wedstrijd verre van een juiste aftekening van de krachtverhoudingen in het veld. Het was puur te danken aan een boven zichzelf uitgroeiende keeper Lars Unnerstall, die maar liefst 27 doelpogingen van de Rotterdammers wist te keren, dat  Twente mocht meeloten voor de volgende ronde.

Ajax weer tegen amateurs
Voor Ajax wacht opnieuw een confrontatie met een amateurclub. Eerder deze week won het elftal van trainer Erik ten Hag met 4-0 van Barendrecht. Tijdens de loting zijn de Amsterdammers gekoppeld aan Excelsior Maassluis. De nummer tien van de tweede divisie schakelde verrassend FC Emmen uit in de tweede ronde (0-1).

De achtste finales in de KNVB-beker worden gespeeld op 18, 19 en 20 januari.

Alle wedstrijden op een rij:

  • NAC Breda – PEC Zwolle
  • FC Twente – AZ
  • Ajax – Excelsior Maassluis
  • RKC Waalwijk – ADO Den Haag
  • PSV – Telstar
  • sc Heerenveen – Go Ahead Eagles
  • Vitesse – DVS ’33
  • FC Groningen – NEC Nijjmegen
Cookieinstellingen