Inwoners regio Alkmaar krijgen brede ondersteuning met belastingzaken

Bjorn Meijer, Robert te Beest en Liane Vlaskamp
Bjorn Meijer, Robert te Beest en Liane Vlaskamp
Foto: Gemeente Alkmaar

Inwoners uit Alkmaar en omgeving kunnen vanaf vandaag met al hun vragen over belastingen, toeslagen en invorderingen terecht bij het nieuwe steunpunt van de Belastingdienst. Dit is gevestigd in het stadskantoor van de gemeente Alkmaar.

Wethouder Robert te Beest van Alkmaar, algemeen directeur Particulieren Liane Vlaskamp van de Belastingdienst en unitdirecteur Dienstverlening Bjorn Meijer van de Belastingdienst openden vandaag samen dit nieuwe steunpunt aan het Mallegatsplein 10. De Belastingdienst biedt in het begin iedere maandag persoonlijke hulp in het stadskantoor te Alkmaar.

Tijdens de opening benadrukte wethouder Te Beest het belang van het steunpunt. “De Belastingdienst kan weer de helpende hand bieden voor onze inwoners. Daarvoor moet je afdalen naar het gemeentelijk niveau in ons stadskantoor. Zelfs als je spontaan binnenloopt, moet je snel passende hulp krijgen via persoonlijk contact. Daarom stellen wij ons stadskantoor open voor iedere inwoner. Wij werken vanuit de gedachte: één gezin, één plan, één regisseur. Daar is de Belastingdienst vanaf vandaag onderdeel van.”

Liane Vlaskamp, algemeen directeur van de Belastingdienst, ging in haar bijdrage in op de brede dienstverlening naar burgers. “Inwoners van Alkmaar en omgeving wil ik het vertrouwen geven dat zij in contact kunnen staan met een overheid, die oprechte interesse toont in hun wensen en belangen. Inwoners treffen in het steunpunt daarvoor een vertrouwd gezicht, ook als zij naderhand nog een vervolgvraag hebben.”

Bjorn Meijer, hoofd Dienstverlening bij de Belastingdienst, sprak een concrete ambitie uit voor het steunpunt Alkmaar. “Hulp voor belastingen, toeslagen en invorderingen is dankzij dit steunpunt laagdrempelig. We willen fysiek bereikbaar zijn voor mensen die we nog onvoldoende kennen of die te maken hebben met een specifieke financiële situatie. Dat kan invloed hebben op hun belastingen. Daarnaast kunnen we op korte termijn al veel inwoners helpen met hun jaarlijkse belastingaangifte: gewoon van mens tot mens als zij dit even niet kunnen doorgronden.”

Inwoners kunnen kosteloos via de BelastingTelefoon (tel: 0800 – 0543) een gratis afspraak maken voor het steunpunt in het stadskantoor van Alkmaar. Het steunpunt is in het begin op maandag geopend tijdens de openingstijden van het stadskantoor.

Cookieinstellingen