AZ plaatst zich eenvoudig voor halve finale KNVB-beker tegen machteloos RKC Waalwijk

AZ heeft zich gisteravond eenvoudig geplaatst voor de halve finales van de KNVB-beker. Op bezoek bij RKC Waalwijk stond het halverwege al 0-3 en na rust liepen de Alkmaarders uit naar 0-4. De doelpunten werden gemaakt door Dani de Wit, Vangelis Pavlidis, Jesper Karlsson en Zakaria Aboukhlal.

Het eerste doelpunt viel al na 8 minuten, nadat twee minuten eerder Bruno Martins Indi al bijna de score opende toen hij uit een corner van Fredrik Midtsjø de bal in de handen van RKC Waalwijk-doelman Issam El Maach kopte.

De twee minuten volgend op het doelpunt van de Witwaren voor RKC Waalwijk dat tot tweemaal toe dicht bij scoren kwam. Eerst was het Lennerd Daneels die oog-in-oog kwam te staan met AZ-doelman Vindahl.  lag de Deense doelman. Een schot van Daneels ging via de voet van de keeper eerst tegen de paal en vervolgens tegen de lat.  Nog geen minuut later dook ex-AZ’er Iliass Bel Hassani alleen op voor het doel van Vindahl. Met een wippertje leek hij te scoren, maar de bal ging naast.

Voor RKC Waalwijk waren het de enige twee wapenfeiten van de wedstrijd. Na 23 minuten zorgde Pavlidis voor de 2-0. En toen Karlsson enkele minuten later vanaf elf meter mocht raakschieten was de wedstrijd voor rust al gespeeld.

Na de rust was het invaller Aboukhlal die zorgde voor de eindstand 4-0.

In de halve finale ontvangt AZ nu thuis PSV of Ajax.