New Cool Collective 26 februari naar Victorie Alkmaar met nieuw album

Foto: IAMKAT - aangeleverd

In 2019 stond de 8-koppige band ook al in Victorie, als onderdeel van een uitgebreide clubtour om hun 25-jarig bestaan goed te vieren. Inmiddels heeft de band alweer een plaat toegevoegd aan hun imposante oeuvre: op 26 februari komen ze het live ten gehore brengen.

Energiek en dansbaar
New Cool Collective wordt vaak gezien als een pionier in het Nederlandse Jazz landschap. Sinds ze bestaan hebben ze naast traditionele jazzclubs op verschillende grote festivals als Sziget en Roskilde gestaan, werkten ze samen met grote namen op zowel nationaal als internationaal niveau en sleepten ze verschillende prijzen in de wacht. Hun geluid is na jaren ongedwongen experimenteren uitgegroeid tot een originele mix van jazz, dance, latin, salsa, afrobeat en boogaloo. De muziek die daaruit komt is funky, maar bovenal altijd energiek en dansbaar.Nieuwe impulsen
Begin 2021 verkast New Cool Collective van het vertrouwde Amsterdam naar Rotterdam voor een samenwerking met Simon Akkermans, een producer bekend van zijn ‘wall of sound’ en een oude bekende van de band. De verandering van omgeving en studio zorgden direct voor een bak aan nieuwe impulsen en dat is onmiskenbaar terug te horen. ‘YUNIKōN’, Japans voor eenhoorn, is net als de titeltrack een caleidoscopisch en veelzijdig album geworden, waarbij de elektronische sounds van het vorige album in een fris jasje zijn gestoken.

Nu alles weer open mag komt het mooi uit dat de show van New Cool Collective komende zaterdag op de planning staat. Met de versoepelingen in het vooruitzicht kan de band zich vol overgave gaan uitleven op het nieuwe materiaal, waarop het publiek compleet onbezorgd los kan gaan. Voor dit concert gelden geen beperkende maatregelen.

Tickets en info: Tickets kosten €24,10 en zijn verkrijgbaar op podiumvictorie.nl.

Cookieinstellingen