Inzamelactie ‘Elk kind een fiets’ vrijdag 20 mei op Paardenmarkt Alkmaar

Foto: Gemeente Alkmaar / Pixabay

In 2019 is Stichting Share2day samen met Voedselbank Alkmaar, Heerhugowaard e.o. en Kringloopwinkel Rataplan gestart met het uitleveren van fietsen voor kinderen die in armoede opgroeien in Alkmaar. De leeftijdscategorie die hierbij als uitgangspunt geldt, loopt van 8 tot en met 18 jaar.

Een jaar later sloten ook het ANWB Kinderfietsenplan, Stichting Leergeld en de Gemeente Alkmaar aan en samen bundelen deze partijen zich in het project Elk kind een fiets! Wij maken ons sterk om ervoor te zorgen dat kinderen in de leeftijd tot achttien jaar, van wie de ouders of verzorgers niet voldoende financiële middelen hebben, over een fiets kunnen beschikken.

Het gaat hierbij om zo’n 1.750 Alkmaarse kinderen die in armoede opgroeien. Ons missie is alle kinderen in onze regio die dat niet kunnen betalen, een fiets te verstrekken. Via Voedselbank Alkmaar, Heerhugowaard e.o., Kring- loopwinkel Rataplan en Share2day zijn in 2019 en 2020 de eerste ruim 100 fietsen bij gezinnen terecht gekomen. Vanaf 2021 hebben de Voedselbank Alkmaar, Heerhugowaard e.o., Kringloopwinkel Rataplan, de ANWB, Stichting Leergeld en Share2day samen nog eens meer dan 300 fietsen onder kinderen verspreid. Met uw hulp kunnen wij nog meer fietsen verstrekken en ons doel bereiken om alle kinderen van een fiets te voorzien!

Heeft u nog een kinderfiets staan die een tweede leven verdient?

Er is op 20 mei een inzamelactie. Tussen 13:00 uur en 16:00 uur kan iedereen een gebruikte kinderfiets inleveren op de Paardenmarkt in Alkmaar. Het projectteam, is die dag aanwezig en zamelt de fietsen in. Ook staat er op de Paardenmarkt een kraam met meer informatie over bovengenoemde organisaties. Voor de kinderen is er bij de kraam namens Voedselbank Alkmaar, Heerhugowaard e.o. een kleurplaat op te halen waar leuke prijzen mee kunnen worden gewonnen.

Wat voor fietsen kunnen worden ingeleverd?
Jongens-en meisjesfietsen (geen open kettingkast) in redelijke tot goede staat voor kinderen van 8 tot 18 jaar. Fiet- sen met een wielmaat van 24, 26 of 28 inch. Laden en lossen en (betaald) parkeren is mogelijk op de Paardenmarkt. Is het vol dan kunt u gebruik maken van parkeergarage ’De Vest’. (betaald parkeren).

Wilt u meer informatie of kunt u op 20 mei niet aanwezig zijn?
Voor meer informatie over “Elk kind een fiets” of hoe een fiets te doneren, kijk op www.anwb.nl/kinderfietsenplan of www.alkmaarfietst.nl of geef de fiets direct af bij Kringloopwinkel RataPlan, www.rataplan.nl. Informatie over het project is ook te vinden op www.share2day.nl/elk-kind-een-fiets.

Cookieinstellingen