Hoe maak ik een onderneming in Alkmaar duurzaam?

Foto: Pixabay

Je hebt erg veel verschillende ondernemingen. Omdat duurzaamheid tegenwoordig een veelbesproken thema is, wil je er natuurlijk voor zorgen dat je als onderneming hier ook de nodige rekening mee houdt. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je een onderneming in Alkmaar hebt. Hoe zorg je er nu voor dat je duurzamer wordt? Hieronder lees je verschillende vragen die je aan jezelf kunt stellen om je onderneming eventueel te kunnen verduurzamen!

Heb je de juiste verlichting?

Een kantoor heeft nu eenmaal verlichting nodig. Hierdoor is alles goed zichtbaar en wordt het personeel ook nog eens productiever. Om te zorgen voor goede duurzame verlichting kun je denken aan LED verlichting. Deze verlichting is erg duurzaam. Zo gebruik deze verlichting 90% minder energie dan bijvoorbeeld gloeilampen. Vaak denk je er niet over na, maar dit is dus erg belangrijk binnen je onderneming. Daarnaast is het van belang dat je bewust bezig bent met de lampen. Zo wil je niet dat ze per ongeluk een hele nacht onnodig aanstaan. Zet de lampen dus alleen aan, wanneer dit echt nodig is en zorg dat het de juiste verlichting bevat.

Maak je gebruik van de juiste vervoersmiddelen?

Om naar kantoor of afspraken te komen heb je nu eenmaal een vervoermiddel nodig. Toch kan dit in de meeste gevallen een stuk duurzamer dan we gebruikelijk doen. Zo kun je bij korte afstanden bijvoorbeeld gebruik maken van een elektrische herenfiets of damesfiets. Hiermee kun je makkelijk, duurzaam en snel op de juiste plekken terecht komen. Wanneer je dus in de buurt woont, kun je goed een elektrische fiets kopen en voorkom je daarnaast files. Wanneer je wat verder weg woont, kun je beter voor een andere optie gaan. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een elektrische auto of het openbaar vervoer. In beide gevallen voorkom je vervuilende uitlaatgassen en kun je met gemak van de ene naar de andere locatie komen. 

Zijn er al zonnepanelen aanwezig?

Zonnepanelen kunnen je niet ontgaan zijn. Dit zie je wanneer je buiten een rondje loopt al vaker voorbij komen. De reden hiervan is dat je door middel van de zonnepanelen natuurlijke energie op kunt wekken. Dit is dus veel beter voor de duurzaamheid, dus veel mensen willen hier dan ook gebruik van maken. Wat de zonnepanelen als het ware doen is dat ze het zonlicht opvangen en deze omzetten in energie. Hierdoor kun je gebruik maken van natuurlijke energie. Dit heeft als onderneming veel voordelen en is dus zeker een belangrijk aspect om goed over na te denken. 

Scheiden jullie het afval op kantoor?

In veel huishouden, maar daarnaast ook op kantoren zie je dit veel voorbij komen. Mensen die ervoor zorgen dat het afval gescheiden wordt. Dit is niet geheel onbelangrijk, want door het scheiden van afval, kan er makkelijker gerecycled worden. Dit kost ook nog eens minder energie dan het binnenhalen van nieuwe materialen voor bijvoorbeeld producten. Zeker niet onbelangrijk dus en ook iets om goed over na te denken, zodat de onderneming makkelijk duurzamer kan worden. 

Cookieinstellingen