Life of Agony en Dog Eat Dog samen in Victorie Alkmaar

Foto: Gino DePinto

ALKMAAR – Op 16 augustus verwelkomt Victorie op één avond maar liefst twee muzikale grootheden uit de USA; de alternatieve metalband Life of Agony en hardcore punk band Dog Eat Dog.

Life of Agony presenteerde met ‘River Runs Red’ begin jaren 90 een van de meest invloedrijke metal albums en zette het succes van dit album onder andere voort met het in 2019 verschenen ‘The Sound of Scars’. Als special guest neemt de band niemand minder dan rapcore pioniers Dog Eat Dog mee. Extra bijzonder: het optreden in Victorie is de enige Nederlandse clubshow.

Life of Agony ontstond in de jaren 90 hardcore/metal scene in Brooklyn, New York. Debuutalbum ‘River Runs Red’ uit 1993 werd een ongekend succes dankzij een combinatie van inventieve metal, keiharde hardcore-energie en de prachtig emotioneel geladen stem van Keith Caputo. Na deze succesvolle doorbraak tourde de band wereldwijd en deelde het podium met onder andere Metallica, Foo Fighters, Red Hot Chili Peppers en Black Sabbath.

Na een break-up in 1999 is Life of Agony weer bijeen, met verschil dat zanger Keith Caputo zich heeft ontpopt tot zangeres Mina Caputo. In 2019 verraste de band de wereld opnieuw met het ijzersterke en persoonlijke album ‘The Sound of Scars’, door de band zelf benoemd als de opvolger van hun succesvolle debuut. Waar ‘River Runs Red’ het eerste, pijnlijke hoofdstuk vormt over een ontredderde jongen in de laatste week van zijn leven, luidt ‘The Sound of Scars’ het tweede hoofdstuk in, met dezelfde intensiteit, energie en hardheid als in ’93, zonder een kopie te zijn. Het album werd geproduceerd door Sylvia Massy (Tool, System of a Down), bandlid Joey Z en de master werd gedaan door niemand minder dan Howie Weinberg (Nirvana, Metallica, Soundgarden). Ook verscheen er een gelijknamige, indrukwekkende documentaire over de band, vertoont op het Cannes Film Festival.

Life of Agony kan eindelijk weer voluit en dat ze sterker dan ooit op het podium staan bewezen ze eerder dit jaar op de grote internationale festivals, waar een ongekend grote fanbase de band nog altijd sterk omarmt. Stampende tracks, prachtige melodieën en de bijna opera-achtige stem van Mina Caputo zullen zowel bij metal fans als liefhebbers van stevige rock met grunge invloeden in de smaak vallen. De combinatie van nieuw en oud werk vormen een gedroomde setlist op 16 augustus.

Special guest Dog Eat Dog
De legendarische Amerikaanse band Dog Eat Dog zal het podium als special guest voorverwarmen. Ze scoorden in de jaren 90 grote hits met de singles ‘No Fronts’ en ‘Who’s The King’, afkomstig van debuutalbum ‘All Boro Kings’. Met hun revolutionaire mix van hardcore, metal en punk maakt de band tot op vandaag de dag grote indruk met hun live shows en krijgen ze met gemak nog alle zalen en festivalweides mee.

Cookieinstellingen