Sport- en cultuurmiddag bij AZ voor kinderen van 4 t/m 12 jaar

Foto: Jeugdfonds Sport & Cultuur

ALKMAAR – Op woensdag 31 augustus organiseert het Jeugdfonds Sport & Cultuur een middag in het AZ stadion voor kinderen van 4 t/m 12 jaar die een gratis AlkmaarPas, Meedoenpas of Huygenpas hebben. Op deze middag kunnen kinderen kennis maken met verschillende sporten en culturele activiteiten.

Álle kinderen moeten mee kunnen doen en dezelfde kansen krijgen
Ook in de gemeenten Alkmaar en Dijk en Waard leven kinderen in armoede. Om deze kinderen te helpen zijn er diverse regelingen beschikbaar. Het doel van de regelingen is het financieel ondersteunen van deze gezinnen zodat de kinderen, net als hun leeftijdsgenootjes, mee kunnen doen aan sport, cultuur en andere activiteiten.

Om nog meer kinderen te bereiken en te stimuleren om lid te worden van een vereniging, kunnen zij op 31 augustus verschillende dingen uitproberen. In totaal volgen de kinderen drie workshops. Is er iets wat zij leuk vinden en willen zij lid worden van een vereniging? Dat kan! Er zijn heel veel verenigingen én er zijn financiële middelen die het mogelijk maken. Namelijk de budgetten op de AlkmaarPas, Meedoenpas en Huygenpas en het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Dit fonds betaalt niet alleen lesgeld, maar ook benodigdheden zoals voetbalschoenen, een balletpakje of een hockeystick!

Workshops
De kinderen kunnen kiezen uit verschillende workshops:

  • sportworkshops: volleybal, voetbal, softbal en karate/kickboxen
  • cultuurworkshops: kinderballet, streetdance, beeldend, theater en muziek

Ouders
Ouders zijn ook welkom in het AZ stadion! Er wordt voor de ouders een percussieworkshop georganiseerd, zij kunnen meer informatie krijgen over de regelingen, in contact komen met intermediairs en uiteraard kunnen ouders even bij hun kind kijken tijdens de workshops!

Voor meer informatie en aanmelden: www.alkmaarpas.nl/azdag.

Cookieinstellingen