Inschrijving Subaru Beach Battle / NK Strandrace Wijk aan Zee van start

Foto: Wim Meijer Fotografie

WIJK AAN ZEE – Na een afwezigheid van twee jaar door Covid keert de Subaru Beach Battle op zondag 19 februari 2023 terug naar het strand van Wijk aan Zee.  En dat gebeurt meteen met een knal. De Subaru BeachBattle van het seizoen 2022-2023 geldt namelijk als Nederlands Kampioenschap Strandrace.

De vorige editie dateert alweer van 3 jaar geleden. Twee jaar lang gooide Covid roet in het eten. Maar nu kan een van de mooiste strandraces van het seizoen weer van start gaan. Dat gebeurt wel op een heel ander moment in het seizoen can voorheen. De voorgaande 6 edities vonden plaats in het laatste weekend van november. Omdat dit seizoen de Subaru BeachBattle tevens geldt als Nederlands Kampioenschap Strandrace is nu gekozen voor het derde weekend van februari. Dit, omdat het Nederlands Kampioenschap nu eenmaal de laatste race van het seizoen moet zijn.

Hoe na de coronaperiode de opkomst zal zijn moet in de komende periode moeten blijken. Zoals gezegd is de inschrijving inmiddels van start gegaan. De editie van 2019 telde maar liefst 600 deelnemers die vanaf de Dorpsweide in Wijk aan Zee het avontuur aangingen op het parcours van resp. 40 of 54 kilometer over de stranden van Wijk aan Zee en Velsen met een éénmalige overgang over de Noordpier, over strand op- en afgangen, door het duin, langs de vloedlijnen over de 18% steile Muur van WaZ.

De laatste winnaar van Subaru BeachBattle was Lars Boom, die in 2019 de 40 kilometer wist af te leggen in een tijd van 1 uur 10 minuten en 44 seconden. Bij de dames was toen vijfvoudig Nederlands kampioene en voormalig (2016) Europees kampioene Pauliena Rooijakkers de snelste.

Wie volgen Lars Boom en Pauliena Rooijakkers op?
Wie op zondag 19 februari 2023 de opvolger gaat worden van Lars Boom en Pauliena Rooijakkers, de winnaars van de editie van 2019… we weten het over drie maanden. Tot die tijd zal men eerst zich moeten gaan inschrijven om überhaupt mee te kunnen doen met deze heroïsche mountainbikerace.

Gereed voor de start op de Dorpsweide

Snel inschrijven
Inschrijven voor de Beach Battle Wijk aan Zee kan vanaf heden. Klik HIER voor het inschrijfformulier. Kijk voor meer informatie op http://subarubeachbattle.nl/

Reacties

Cookieinstellingen