112

Verkeerscontrole naast AFAS Stadion: iets mis met ruim de helft gecontroleerde voertuigen

Foto: Politie Basisteam Alkmaar

ALKMAAR – Vandaag heeft de politie een verkeerscontrole gehouden naast het AFAS stadion. Er werd gecontroleerd op gewichten bij voertuigen maar ook op het rijden onder invloed van drugs. Iedere bestuurder die staande werd gehouden moest een speekseltest doen.

Drie voertuigen waren te zwaar, waarvan er 2 direct een aflaad maatregel kregen. Eén van hen was 42% te zwaar. Verder werden er bekeuringen geschreven voor gladde banden, rijden zonder geldig rijbewijs, rijden zonder gordel, gevaar voor afvallende lading, het niet tonen van het rijbewijs en onvoldoende zicht door voorruit.

In totaal werden er 37 speekseltesten afgenomen. Vier daarvan hadden een positief resultaat op drugs (voor hun negatief). De arts heeft ter plaatse van hen bloed afgenomen. De uitslag volgt over enkele weken.

Ook werd een bestuurder automobilist aangehouden voor rijden tijdens een ingevorderd rijbewijs. Vorige week was zijn rijbewijs ingenomen voor het rijden onder invloed van alcohol.

De resultaten van de controle overstegen de verwachtingen van de politieagenten. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde voertuigen bleek dat er wel iets mis was.

Cookieinstellingen