Laatste wedstrijd voor het WK brengt AZ terug in kopgroep Eredivisie

Foto: Wim Meijer Fotografie

ALKMAAR / EINDHOVEN – Met een 0-1 overwinning op PSV is AZ er gisteravond in geslaagd om weer terug te komen in de kopgroep van de Eredivisie. Doordat ook Ajax twee punten verspeelde door met 3-3 gelijk te spelen in en tegen Emmen, scheidt nog slechts ‘één punt de Alkmaarders van Ajax en PSV die nu de 2e en 3e plaats delen achter Feijenoord, dat vandaag 3 punten uit kan lopen bij winst tegen Excelsior.

Inmiddels begint AZ uit te groeien tot een ‘Angstgegner’ van de Eindhovenaren. Het was gisteravond de 4e achtereenvolgende keer dat AZ bij PSV de de volle drie punten wegkaapte, dit keer onder het toeziend oog van de Braziliaanse voetballegende Romário de Souza Faria, die als eregast aanwezig was in de PSV-stadion. Romaria speelde van 1988 tot 1993 in het rood-witte shirt van de Eindhovenaren.

Al na 18 minuten stond de eindstand op het scorebord, door de enige treffer van de wedstrijd. Het was de Griekse spits Vangelis Pavlidis die met een stiftje over keeper Walter Benitez de bal in het net liet verdwijnen.

https://twitter.com/ESPNnl/status/1591528508165357568

Ondanks veel kansen over en weer en nog een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt voor PSV van Cody Gakpo kwamen beide ploegen niet meer tot scoren en was PSV een illusie armer. De illusie om Ajax op 3 punten te zetten. Die ambitie zal nu moeten wachten tot na het WK.

Klik hier voor het wedstrijdverslag en de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH Nieuws.

 

Reacties

Cookieinstellingen