1e paal voor Kindcentrum Vroonermeer

Foto: JJFoto

ALKMAAR – Vandaag was het feest in de Vroonermeer! Onder toeziend oog van 400 kinderen werden door kinderen van De Lispeltuut (SAKS), de Vroonermeerschool (Ronduit) en de Kinderkroon (Klein Alkmaar, SKOA en Kiddies), de eerste palen geslagen voor de nieuwe school.

De kinderen deden dit elk samen met hun schooldirecteur. Van onderwijsinstellingen zongen de kinderen een prachtige lied ter ere van dit bijzondere moment. En natuurlijk was er ter ere van dit feest een heerlijke traktatie voor alle kinderen.

Tijdscapsule
Daarna ontving de Alkmaarse Kinderburgemeester Miya Scheltinge uit handen van de kinderen, twee tijdscapsules van de scholen, die zij samen met de kinderen in de grond brachten. De kinderen hebben deze capsules op school gevuld met persoonlijke briefjes. Zodat mensen in de toekomst, zoals archeologen, antropologen en historici, een beeld krijgen van een bepaalde tijdsperiode, als ze weer worden opgegraven.

begraven tijdcapsules (JJFoto)

Onthulling
Daarna onthulde wethouder onderwijs, Ad Jongenelen het bouwbord met medewerking van: Architect Huub Frencken van Frencken Scholl Architecten uit Maastricht, Aannemer De Geus Bouw BV uit Langendijk en installatiebureau Klaver Klimaattechniek BV uit Opdam, Alkmaar Sport en de schoolbesturen van Saks, Ronduit en Klein Alkmaar.

Onthulling bouwbord (JJFoto)

De oplevering van de school is naar verwachting in het 1e kwartaal 2024.

Reacties

Cookieinstellingen