Piet Lont kunstenaar van de maand april bij Hortus Alkmaar

Foto: Aangeleverd - Hortus Alkmaar

ALKMAAR – In de maand april exposeert kunstenaar Piet Lont in het Kascafé van Hortus Alkmaar. Hij is daarmee de kunstenaar van de maand april. Hij laat er houtsnedes zien van allerlei schaal- en schelpdieren. Die laten zich vooral zien in al hun mooie gelaagdheid en kleur als je er dicht bij gaat staan.

Piet Lont werd geboren in 1947, niet ver van het wad als zoon van een visserman. Hij zou net als zijn vader en grootvader visser worden. Maar het liep anders. Hij studeerde af aan de Rijksacademie in Amsterdam en de Academie voor Schoone Kunsten te Antwerpen. Wel werden het wad, vis en het vissen belangrijke thema’s voor hem. Piet: “Op vrijdag zat ik naast mijn grootvader als hij paling rookte in een ijzeren vat. Zijn huis is nu mijn huis en zijn nettenboet (schuur waar de visnetten worden gerepareerd, red.) is nu mijn atelier.”

Piet maakt o.a. olieverfschilderijen, pastels, glas in lood ramen en houtsneden. Daarnaast heeft hij een kleine boekdrukkerij voor het drukken van bibliofiele boeken. In zijn werk komt onder andere zijn liefde voor de zee, voor de stad en voor mensen naar voren. Hij maakt zijn werk in houtsneden, de kleine boekdrukkerij, olieverf, pastel en glas in lood.

  • Datum: donderdag 27 maart t/m 30 april 2023
  • Tijd: dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 – 17.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur, op maandag gesloten
  • Entree: € 5,00 incl. bezoek van de tuin, kinderen t/m 12 jaar gratis, 13 t/m 18 jaar € 2,50.
  • Adres: Berenkoog 43, 1822 BH Alkmaar (bedrijventerrein Beverkoog)
Cookieinstellingen