Voor moord op broer jeugd-tbs geëist

Jeugdinrichting 't Poortje in Groningen.
Foto: www.dvhn.nl

De destijds zeventienjarige Damian F. zou zeven maanden geleden zijn broer Jeremy (20) hebben vermoord in Alkmaar. Het openbaar ministerie eist 232 dagen jeugddetentie en ‘jeugd-tbs’.

Op 24 juni 2014 gaat Damian (onlangs achttien geworden) naar het appartement aan de Vesterij in de Alkmaarse wijk Daalmeer-Zuid, dat Jeremy sinds een maand bewoont. Volgens de verdediging heeft de jongste F. zijn broer op diens eigen verzoek gedood. Dat kan wel zo zijn, aldus het OM, maar desondanks is er, met voorbedachten rade, een ernstig strafbaar feit met fatale gevolgen gepleegd.

Hulp

“Want hoewel het slachtoffer zelf dood wilde, is hulp bij zelfdoding niet aan de orde”, aldus de officier van justitie. “Immers, het slachtoffer heeft zichzelf niet van het leven beroofd. Evenmin is sprake van euthanasie. Uit het onderzoek is onvoldoende gebleken dat Jeremy sprake was van een serieuze weloverwogen en duurzame wil om te sterven.” De oudste F. was vaker korte tijd neerslachtig en niet gebleken is dat hij al langere tijd een doodswens had. “Verdachte heeft de wens van zijn broer zonder commentaar en zonder vragen uitgevoerd, in plaats van hulp in te roepen. Hij heeft de tijd gehad zich te beraden. Daarom is sprake van moord.”

Reacties

Cookieinstellingen