Ontdek overwinterende vogels in het Zwanenwater

Foto: Natuurmonumenten

CALLANTSOOG – Op Zaterdag 18 november organiseert Natuurmonumenten een excursie ‘vogels kijken’ in natuurgebied het Zwanenwater bij Callantsoog.  Samen met boswachter en vogelkenner Joris gaat men van de paden af, op ontdekkingstocht door de duinen. Joris neemt de excursiegangers  mee naar de beste plekken om vogels te spotten, ‘gewapend’ met zijn telescoop, waarmee men de vogels dichtbij kan halen en goed kan bekijken.

Vanuit de broedgebieden in het hoge noorden komen in het najaar miljoenen vogels naar ons land om bij ons te overwinteren. De meren, moerassen, rietvelden en duinen in het Zanenwater bieden voedsel, rust en ruimte, wat zorgt dat de vogels hier graag overwinteren. Eendesoorten zoals kuifeend, tafeleend, krakeend, smient, grote zaagbek, nonnetje zijn hier regelmatig te vinden.

Tafeleend (foto: Luce Vriens)

Wil je de wintergasten eens van dichtbij zien? Voor beginnend en meer gevorderde vogelaar valt er genoeg te ontdekken en genieten tijdens deze exclusieve excursie.

Koud geworden na deze vogelkijktocht? Onder het genot van een kop soep kun je je opwarmen in de werkschuur. Dan is er ook tijd genoeg om aan boswachter Joris alle vragen te stellen die je altijd nog eens had willen stellen aan een boswachter.

Meer informatie over de excursie en aanmelden kan via de website van Natuurmonumenten: www.nm.nl/agenda/zwanenwater.

Cookieinstellingen