Caroline van de Pol ziet af van burgemeesterschap Castricum

Foto: Wikipedia - Lennard Jan Geerts

CASTRICUM – Gisteren, maandag 5 februari, heeft Caroline van de Pol  laten weten af te zien van het burgemeesterschap van Castricum. Ze deed dat door de minister te verzoeken om de voordracht van de commissaris van de Koning van Noord-Holland niet over te nemen.

Op 14 december vorig jaar besloot de gemeenteraad van Castricum mw. Caroline van de Pol voor te dragen als nieuwe burgemeester van Castricum. Die voordracht deed nogal wat stof opwaaien omdat zij uitgerekend tijdens een vergadering over haar functioneren op Terschelling te horen kreeg dat ze de nieuwe burgemeester van Castricum zou worden. Dat telefoontje nam zij tijdens die vergadering aan, legde het beraad stil en verliet de zaal daarna definitief. Dit zorgde voor zoveel ongenoegen bij de raadsleden van het Waddeneiland dat die later die avond het vertrouwen in haar opzegden. Na tussenkomst van de Friese commissaris van de Koning legde Van de Pol haar taken per 2 januari neer, dit met de intentie om in maart in Castricum aan de slag te gaan.

Waarom ze nu toch niet aan de slag gaat in Castricum  heeft ze laten weten via onderstaande brief aan de gemeenteraad:

“Tot mijn grote verdriet zal ik niet uw burgemeester worden. Mijn persoonlijke situatie, mijn gezondheid, stelt mij niet in staat om de 100% te kunnen geven die het burgemeesterschap nodig heeft. En u verdient een burgemeester die er vanaf dag één staat.

Dat u mij heeft voorgedragen om uw nieuwe burgemeester te worden vind ik ongekend eervol en mijn liefde voor Castricum en de regio zijn niet minder dan toen ik mijn sollicitatiebrief schreef. Maar motivatie alleen is niet genoeg en daarom heb ik, met pijn in het hart, de minister verzocht de voordracht niet over te nemen.

En nogmaals, ik voel me zeer verdrietig, maar als ik moet kiezen voor wat het beste is voor Castricum, dan is het dit.”

De raad heeft kennis genomen van de brief en gaat op korte termijn in gesprek over het vervolg van deze procedure met de commissaris van de Koning, die toeziet op het verloop van burgemeestersprocedures.

Cookieinstellingen