Grootste nederlaag in zes jaar voor AZ tegen Heracles Almelo

Foto: Wim Meijer Fotografie

ALKMAAR / ALMELO – Herman Finkers zei ’t ooit: Ín Almelo is altijd wat te doen”! Gisteravond was dat zeker ’t geval, want Heracles beleefde een memorabele avond, waarbij AZ, de nummer 4 van de competitie, genadeloos werd gedemaskeerd. Met maar liefst 5 – 0 werden de Alkmaarders afgedroogd, door de Twentenaren.

Een blamerende nederlaag van het team van Maarten Martens, dat juist bezig was met een mooie serie, en nog altijd meedeed voor de 3e plaats van de Eredivisie en daarmee voor de voorronde Champions League komend seizoen. Na gisteravond is dát doel behoorlijk van de horizon verdwenen. Door de nederlaag is concurrent FC Twente, een punt uitgelopen op de Alkmaarders. Overigens had dat nog erger uit kunnen pakken, ware het niet dat ook FC Twente gisteravond punten liet liggen tegen. In en tegen Heerenveen werd ‘t 3-3. Daarmee blijft de achterstand van AZ op FC Twente ‘beperkt’ tot 5 punten.

AZ zal zich snel moeten herstellen van deze ongekende offday, want komende zaterdag staat PSV in Eindhoven te wachten. Winst op de Eindhovenaren is noodzakelijk om überhaupt nog in de race te blijven voor de 3e plaats. Daarbij zou verlies betekenen dat ook Ajax nadert tot mogelijk 4 punten. Kortom: AZ zal zich snel moeten herpakken.

Klik HIER voor het wedstrijdverslag en de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH.

Cookieinstellingen