Buurderij Streekmarkt op zondag 21 april in Grote Kerk Alkmaar

Foto: Aangeleverd

ALKMAAR – Steeds meer mensen hechten waarde aan de herkomst van hun voedsel en willen weten waar hun eten vandaan komt. In lijn hiermee biedt Buurderij Alkmaar een online platform waar lokale producten rechtstreeks van de boer kunnen worden gekocht. En nu wordt deze ervaring nog tastbaarder met de tweede Buurderij Streekmarkt, die plaatsvindt op zondag 21 april in de Grote Kerk Alkmaar.

Op de Buurderij Streekmarkt kunnen bezoekers kennismaken met 20 lokale boeren en ambachtelijke producenten, die hun unieke producten rechtstreeks aanbieden. Van verse groenten uit Heemskerk en echte boerenkaas uit Schagerbrug tot eerlijke chocolade uit Warmenhuizen en Alkmaarse frisdrank van waterkefir, de Streekmarkt biedt een breed scala aan smaken en ervaringen.Patrick de Cock, organisator van Buurderij Alkmaar, benadrukt het belang van direct contact tussen boeren en buren: “De ontmoeting met lokale boeren is bijzonder omdat ze vol enthousiasme vertellen over hun verantwoorde manier van voedselproductie. Zo wordt de Streekmarkt een bruisende plek vol levendigheid”.

De Buurderij Streekmarkt: Zondag 21 april van 12:00 tot 17:00 uur, Grote Kerk Alkmaar (tijdens UPfest). Voor meer informatie, bezoek www.buurderijalkmaar.nl .

Deze producenten kan je verwachten:

  • De Duintuin
    Groenten en fruit geteeld op eigen tuin van Andre en Svetlana in Heemskerk, uit het seizoen en onbespoten. Aangevuld met groenten van biologische en duurzame tuinders uit de regio.
  • Pluktuin Van Geesje
    Bij het recreatiegebied Geestmerambacht vind je Yoram en Sarai met de Pluktuin van Geesje. Op 2 hectare worden fruit- en notenbomen gecombineerd met kleinfruit. Tussen de bomenrijen worden groenten, bloemen en voedergewassen verbouwd.
  • Neder
    Brian en zijn team van Restaurant Neder zoeken naar de beste ingrediënten en producten van eigen bodem en werken alleen met wat er binnen de landsgrenzen en aangrenzende wateren te vinden is.
  • Puur Natuur
    Op haar moestuin in Alkmaar teelt Christa vele soorten groenten en fruit, die ze in haar keuken
  • De Amsterdamsche Zeepfabriek
    Toetsie uit Amsterdam maakt zepen van biologische oliën en vetten om mee te douchen. De zepen die de huid verzorgen geuren heerlijk door gebruik van eerlijke biologische etherische oliën.
  • De Keuken van het Ongewenst Dier
    Met “de Keuken van het Ongewenst Dier” verkoopt Nicolle producten van plaagdieren en invasieve soorten. Door de keuken wordt een statement gemaakt van de absurditeit in de wijze van vleesproductie en maatschappelijk niet aanvaarde dieren.
  • Bon Bol Chocolade
    Frank Bol uit Warmenhuizen gebruikt ‘single origin’ bonen voor zijn chocolade die rechtstreeks worden ingekocht bij cacaoboeren, voor deze bonen wordt een hogere prijs betaald zodat de boeren een leefbaar inkomen verdienen.
  • Land van Ons
    Land Van Ons is een burgercollectief. Als coöperatie koopt Land van Ons landbouwgrond namens de deelnemers. Op dit land wordt de biodiversiteit en het landschap hersteld. Pachters kunnen rendabel boeren.
  • Maalbedrijf ’t Roode Hert
    Molenaar John maalt lokale en biologische granen op ambachtelijke wijze met hulp van de wind en molenstenen tot meelproducten. De producten zijn o.a. te koop in de winkel naast de iconische molen ‘t Roode Hert.
  • Lukies Drinks
    In zijn eigen productiekeuken in Warmenhuizen maakt Lukas ginger beer. Door middel van een fermentatieproces brouwt hij een 100% natuurlijke frisdrank. Alcoholvrij, maar ook lekker in je cocktail.
  • Brouwerij Astronaut
    Met een knipoog naar traditie en een oog voor innovatie ontwikkelen de Alkmaarse vrienden van Brouwerij Astronaut hun bieren zelf, en laten het brouwen bij de biologische Brouwerij Egmond.
  • Utopia Hoeve
    Op de Utopia Hoeve in Schagerburg maken Theo en Margret op hun erf boerengeitenkaas; een ambachtelijk product, gemaakt van rauwe melk van eigen geiten.
  • Herenboeren Duinstreek
    Herenboeren Duinstreek is een groep mensen uit de omgeving van Alkmaar, Bergen en Heiloo, ze zijn mede-eigenaar van de boerderij en nauw betrokken bij de productie van hun voedsel waarmee 500 monden gevoed worden.
  • Imkerij Martijn Kort
    De ervaren imker Martijn heeft veel te vertellen over zijn bijenvolken. Naast lokale, rauwe honing maakt Martijn andere bijenproducten, zoals kaarsen, bijenwas, propolis
  • Bakkerij Fermento
    Bij de bakkers van Fermento gaat het bij brood altijd om de basis: meel, water en zout. Echt vakmanschap en handgemaakt. Met eigen recepturen en met, waar mogelijk, lokale en biologische grondstoffen.
  • Peters Paddenstoelen
    Sinds kort heeft Peter de kweek van bijzondere paddenstoelen opgeschaald en staat hij nu op het punt om bijzondere en exotische soorten te kunnen verkopen aan de consument: op hout geteelde oesterzwammen, lion’s mane (pruikzwam), eryngi, maitake, roze oesterzwam en blauwplaatstropharia’s.

Cookieinstellingen