Speuren naar waterbeestjes in natuurgebied Zwanenwater bij Callantsoog

Foto: Natuurmonumenten

NOORD HOLLAND – Op zondagmiddag 28 april organiseert Natuurmonumenten een zoektocht voor kinderen naar waterbeestjes in het natuurlijke duingebied Zwanenwater bij Callantsoog.

Tijdens de zoektocht gaan de kinderen, gewapend met schepnetje en zoekkaart, samen met de  boswachters waterbeestjes vangen. Ze leren van alles over allerlei bijzondere, kleine beestjes die in het water leven. Een bijzondere excursie voor jonge natuurliefhebbers.

In de natuur en leven een heleboel kleine en bijzondere kriebelbeestjes, ook in het water. Wist je bijvoorbeeld dat het waterinsect ‘schaatsenrijdertje’ óp het water kan lopen met zijn lange, dunne pootjes? Het lijkt dan bijna alsof hij over het water schaatst, vandaar de naam. Andere beestjes hebben zich nog meer aangepast aan het leven in het water, zo zijn er waterkevertjes die lucht opslaan onder hun schild en daarmee adem kunnen halen onder water. Praktisch
Geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Kinderen kunnen uitsluitend deelnemen onder begeleiding van een ouder of voogd.  Aanmelden is verplicht en kan via de website van Natuurmonumenten: www.nm.nl/agenda/zwanenwater.

Cookieinstellingen