Bloemendagen Limmen voert talloze bezoekers langs bijzondere bloemmozaïeken  

Foto: Wim Meijer Fotografie

LIMMEN – Terwijl dit weekend de focus van wel een miljoen bloemenliefhebbers uit binnen- en buitenland ligt op het Bloemencorso van de Bollenstreek, beleeft men boven het Noordzeekanaal z’n eigen lentehoogtepunt in de vorm van de Limmense Bloemendagen. Dit jaar worden ze voor de 70e keer georganiseerd.

Het is een niet weg te denken traditie in het kleine dorp Limmen, waar ieder jaar opnieuw zo’n 6.000 inwoners het dorp veranderen in een zee van lentebloemen. Prachtige mozaïeken en werkstukken van hyacintenbloemen staan ter bezichtiging verspreid door het hele dorp. Een bijzondere buitenexpositie waar dit jaar maar liefst zo’n 50 steekploegen aan hebben gewerkt.Mozaïek Route
Zaterdag 20 april werden de Bloemendagen Limmen geopend, sinds dat moment is het druk in het dorp. Door het dorp is een route aangegeven route aangegeven over een totale lengte van ongeveer 8 km. Langs de routes is volop parkeergelegenheid, zodat men ook te voet kan gaan. De ervaring leert overigens dat de meeste bezoekers de fiets gebruiken. Overigens is het rijden van de route ook ’s avond een aanrader, want dan zijn veel werkstukken verlicht.

Winnaars
Op zondag 21 april, de tweede dag van de Bloemendagen werden ook de ‘winnaars’ bekendgemaakt van de wisseltrofeeën: de zilveren tulp en de bronzen hyacint voor de mooiste mozaïeken.

De Bronzen Hyacint ging naar mozaïek van de films Oppenheimer en Barbie van prikploeg Prikken & Bikken. De ploeg doet al 20 jaar mee, en valt voor de eerste keer in de prijzen.De Zilveren Tulp prikploeg Wup-Inn met Euro-PaPa, een indrukwekkend ‘bewegend’ mozaiek met erin verwerkt Frans Timmermans, Geert Wilders en Joost Klein (zie hoofdfoto)

Nog tot en met woensdag 24 april
De Bloemendagen Limmen duren nog tot en met woensdag 24 april. Dus nog alle kans om ook de fiets te pakken en een uniek en kleurrijk rondje te maken.  En, anders… klik hier op Foto-impressie Bloemendagen Limmen voor een uitgebreide beeldimpressie, waaruit hieronder een kleine selectie.

Cookieinstellingen