Marilene Streefland nieuw CvB-lid fusieorganisatie Horizon College – Regio College

Marilene Streefland
Marilene Streefland
Foto: Aangeleverd

REGIO NOORD HOLLAND – Marilene Streefland is benoemd als lid college van bestuur van de fusieorganisatie waar het Horizon College en het Regio College samen in opgaan. De twee onderwijsinstellingen bundelen hun krachten om een toekomstbestendig en gevarieerd aanbod van mbo-onderwijs te kunnen blijven aanbieden in de regio’s West-Friesland, Zaanstreek-Waterland en Noord-Kennemerland. Vanaf 1 augustus gaan beide instellingen samen verder als Talland College.

Met de benoeming van Marilene Streefland, ze start per 10 juni, is er een nieuw tweehoofdig college van bestuur. Eind februari startte Omar Ramadan als voorzitter college van bestuur.

Sterke affiniteit met het mbo
Marilene Streefland (54) is een ervaren bestuurder met stevige wortels in het onderwijs. De afgelopen vier jaar was zij voorzitter van het college van bestuur van het Mediacollege Amsterdam. Als bestuurder van een vakschool heeft zij het middelbaar beroepsonderwijs goed leren kennen. Ze heeft sterke affiniteit met het mbo en is goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het werkgebied van het nieuwe Talland College.

Inspelen op maatschappelijke veranderingen
Marilene Streefland over haar benoeming: ‘Met de vorming van het Talland College staan we aan het begin van een nieuwe periode. Onze gezamenlijke uitdaging is om samen verder te bouwen aan een flexibele onderwijsorganisatie, die kan inspelen op maatschappelijke veranderingen. Als bestuurder zal ik mij inzetten om bij te dragen aan het realiseren van onze ambities die hebben geleid tot de fusie; een gevarieerd en goed gespreid onderwijsaanbod in onze regio’s. Waarbij we aansluiten op de regionale arbeidsmarkt en opleiden voor de banen van de toekomst in de regio’s. Het samenwerken met werkgevers en partners is daarbij essentieel, met als fundament goed onderwijs. Ik kijk ernaar uit om de komende jaren invulling te geven aan deze mooie opdracht.’

Met de aanstelling van Marilene Streefland en Omar Ramadan treden bestuurders Bernard Fransen en Max Hoefeijzers voor de start van het nieuwe schooljaar terug.

Talentontwikkeling
Het nieuwe college van bestuur gaat leidinggeven aan een onderwijsorganisatie met circa 17.000 studenten en 1800 medewerkers. De mbo-opleidingen worden aangeboden op de locaties in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn, Purmerend en Zaandam. De naam Talland College verwijst naar wat de onderwijsorganisatie als de belangrijkste opdracht ziet: talentontwikkeling van jongeren én volwassenen in Noord-Holland.

Cookieinstellingen